De Standaard

Liverpool bijt tanden stuk op Bayern

-

LiverpoolB­ayern München baarde een slappe hap. Goals kreeg Anfield niet te zien, spektakel ook al amper.

BRUSSEL I Rots in de branding bij Liverpool Virgil Van Dijk geschorst, ook Lovren out. Zou Bayern München zich vooraf in de handjes gewreven hebben dat Fabinho in de verdedigin­g stond? En dat ze dat varkentje wel even zouden wassen? Ten onrechte want de eigen bus afwezigen Robben, Boateng, kersvers vader Ribéry op de bank leek zwaarder door te wegen. Bovendien was het niet Fabinho maar zijn collega, Joël Matip, die even van plan leek om de Duitse kampioen een handje te helpen. Aan beide kanten. De gewezen verdediger van Schalke 04 verschalkt­e bijna zijn eigen doelman. Aan de overzijde was zijn schot tot spijt van Klopp zo knap niet. Het voorbereid­ende werk – magie van Salah en Firmino met de klare geest – verdiende beter. Had Bayern kansen voor de rust, dan kwamen die er na fouten van de thuisploeg. Van Matip dus of van Alisson, die zich niet voor het eerst dit seizoen verslikte in zijn voetenwerk. Maar Coman mikte in het zijnet.

Dan toonde Liverpool wel meer in zijn mars te hebben. Manuel Neuer werd van bij aanvang onder druk gezet, met een zeldzaam foutje tot gevolg, maar het duurde even voor de rock ’n roll van Klopp leek aan te slaan. Met Salah als grote orkestmees­ter en Mané als de man van de acrobatisc­h solo. Tot twee keer toe puurde hij een doelkans uit een afgeblokt schot van Keita. De tweede keer perste hij er een spectacula­ire retro uit, maar vooral zijn eerste poging, een schot uit de draai, had tussen de palen gemoeten.

Met wat Bayern na de rust toonde, valt te snappen waarom het dit seizoen niet soeverein aan de leiding gaat in de Bundesliga. Gnabry, Coman en James Rodriguez flitsten te weinig om de Reds echt te doen knipperen. Klopp deed dat wel: hij kon zijn ogen niet geloven dat Bayernverd­ediger Süle tegen zijn eigen doelman schoot en zo bijna de 10 weg gaf.

De verdiende goal voor de thuisploeg bleef echter uit. Het tempo zakte en in de zone van de waarheid werd messcherp verdedigd. Weer kreeg Mané net niet genoeg tijd om de bal te controlere­n om te schieten. In de eerste helft kreeg de toeschouwe­r glimpen van rock’n roll, in de tweede helft kreeg Anfield een soortement Rimpelrock.

Een kwartier voor het einde bracht Klopp ancien Milner en Divock Origi in voor Keita en Firmino. De joker zoals in de derby tegen Everton werd onze 23jarige landgenoot niet. De wedstrijd bloedde helemaal dood en eindigde zoals hij begonnen was.

Over drie weken volgt de return. Van zijn laatste acht bezoekjes aan de Allianz Arena klopte Klopp de Rekordmeis­ter maar liefst vier keer. En bij momenten kreeg Bayern stevig klop: 13 werd het de laatste keer.

Denayer houdt Messi in bedwang

In het tweede duel van de avond hield Lyon Barcelona in bedwang. Bij de Fransen stond Jason Denayer de hele match in de ploeg. De Belgische verdediger leverde een solide prestatie tegen Messi en co.

 ?? © epaefe ?? Mohamed Salah druipt ontgoochel­d af na de bloedeloze 00.
© epaefe Mohamed Salah druipt ontgoochel­d af na de bloedeloze 00.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium