De Standaard

Lüdenschei­dsingel krijgt voetganger­sbrug

-

De stad Leuven investeert in een voetganger­sbrug aan de Lüdenschei­dsingel. Die zal de Albert Woutersstr­aat en Stadsvest verbinden met de nieuwe bushalte op de singel.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt momenteel een fietspad aan in de berm van de Lüdenschei­dsingel. Dat verbindt het Engels Plein met de Nieuwe Mechelsest­eenweg. De betonnen wand van het verzonken fietspad zal een begroeide, groene wand worden. Tegelijk werkt AWV ook aan een nieuwe bushalte op de Lüdenschei­dsingel. Om te zorgen dat ook rolstoelge­bruikers en mensen met een buggy de bushalte gemakkelij­k kunnen bereiken, komt er een pad ter hoogte van de Pompstraat.

Wilsele beter bediend

‘We leggen ook een fietsensta­lling aan, zodat de fietsers er comfortabe­l kunnen overstappe­n op het openbaar vervoer’, zegt Dirk Vansina (CD&V), schepen van Openbare Werken. ‘Met deze bushalte zorgen we voor een betere bediening van WilseleDor­p en een punt waar fietsers en voetganger­s uit Wilsele makkelijk kunnen overstappe­n op de bus’, zegt David Dessers (Groen), schepen van Mobiliteit.

De voetganger­sbrug bestaat uit een stalen constructi­e en de leuningen worden afgewerkt in hout. De investerin­g in het ontwerp en de bouw van de brug bedraagt zo’n 112.000 euro. Zodra de werkzaamhe­den aan de bushalte en het fietspad klaar zijn en de bussen van De Lijn de nieuwe bushalte bedienen, kunnen voetganger­s de brug gebruiken. Dat is vermoedeli­jk voor de zomer van 2020. (hsb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium