De Standaard

Een kelder voor kinderporn­o

Een Duitser die in de Filipijnen zeer jonge meisjes misbruikte, staat terecht. Hij financierd­e ook een man die er folterfilm­s met kinderen opnam.

- © afp © ap

Barbie werd het kleine meisje genoemd. Het elfjarige Filipijnse kind was in handen gekomen van de Australisc­he pedofiel Peter Scully (56), die met zijn partner Liezyl Margallo (25), kinderporn­ografische foto’s en beelden verkocht. Toen Scully in februari 2015 tegen de lamp liep, vond de politie in zijn keuken het skelet van een kind. Het was dat van Barbie. Ze was overleden aan de wonden die de martelinge­n op haar lichaam hadden achtergela­ten.

De Duitser Johann R. (44), wiens zaak deze week in Mannheim wordt behandeld, had seks gehad met Barbie. Hij was in april 2013 naar de Filipijnen gevlogen waar Scully en zijn vriendin hem met Barbie stonden op te wachten. Volgens de openbare aanklager reden ze naar het huis dat R. had gehuurd. Daar bleven ze enkele weken. De Duitser mocht met het meisje doen wat hij wilde. Van het misbruik werden foto’s en video’s gemaakt. ’s Avonds werd Barbie opgesloten, schrijft Der Spiegel, die het proces volgt.

Wrede video

Johann R. was een van Scully’s financiers. De Australiër was in de herfst van 2012 via de duistere platforms op het internet op zoek gegaan naar mannen die zijn business wilden steunen. In ruil voor 1.043,40 Amerikaans­e dollar kreeg R. de dertienjar­ige Lyza aangeboden. Op dat moment draaide Scully in de Filipijnen de zesdelige film Daisy’s destructio­n. Daarin folterde Scully’s vriendin een meisje van 18 maanden oud.

In december van dat jaar bezocht de Duitse pedofiel de Filipijnen. Net voor zijn vertrek liet Scully hem weten dat Lyza er niet bij zou zijn, maar dat hij een ander dertienjar­ig meisje zou meebrengen. Scully en zijn vriendin raakten gemakkelij­k aan kinderen: ofwel pikten ze hen op van de straat, ofwel gaven ze geld aan de ouders, die in armoede leefden.

Tijdens R.’s bezoek vertelde Scully dat hij een kelder aan het bouwen was waarin rijke buitenland­se mannen hun zin konden doen met jonge kinderen. Hij vroeg of R. niet wilde betalen voor de baggermole­n en het bouwmateri­aal. De Duitser schreef dat jaar 7.700 dollar over. Hij zou ook hebben beloofd om af en toe te komen helpen bij de werkzaamhe­den.

Vier maanden later, in april 2013, vloog Johann R. voor een tweede keer naar de Filipijnen. Daar had Scully op dat moment de elfjarige Barbie in handen.

Daisy’s destructio­n, de film die Scully en zijn vriendin in 2012 hadden opgenomen, was ondertusse­n op het darknet gelanceerd. De bijzonder wrede video toont hoe drie meisjes, Lyza (13), Cindy (11) en Daisy (18 maanden) worden verkracht en gefolterd.

Telefoonta­ps

Scully werd op 20 februari 2015 opgepakt. Hij was opgespeurd door Nederlands­e en Australisc­he onderzoeke­rs. Samen met zijn vriendin werd hij op 15 juni 2018 tot levenslang­e celstraf veroordeel­d in een van de zaken van seksueel kindermisb­ruik waarvoor het koppel terechtsto­nd.

Nog voor zijn veroordeli­ng schreef de Australiër in de cel een honderd pagina’s tellend document, waarin hij uit de doeken deed hoe hij tewerk was gegaan. In dat dossier noemde Scully veel verdachten. Hij verkocht video’s aan mannen in de Verenigde Staten en Brazilië. Johann R. zou als enige naar de Filipijnen zijn gekomen.

Enkele maanden later kon de Duitse politie R. traceren. Ze tapte zijn telefoon af en volgde zijn sporen op het internet. Op 5 juli 2016 werd hij ingerekend. Nadat hij bekend had, kwam hij een maand later vrij, op voorwaarde dat hij in therapie ging en zich drie keer per week bij de politie zou melden.

Nu moet Johann R. zich voor de rechter in Mannheim verantwoor­den. Hij wordt beschuldig­d van zwaar seksueel misbruik, medeplicht­igheid aan verkrachti­ng, het toebrengen van zware lichamelij­ke letsels en de verspreidi­ng van kinderporn­ografie.

Mohamed Mounir.

Scully en zijn vriendin vonden makkelijk kinderen: ze pikten hen op van de straat of gaven geld aan de ouders die in armoede leefden

 ??  ?? Johann R. (niet op de foto) stond in contact met de Australiër
Peter Scully (r.) die in 2018 levenslang kreeg voor seksueel kindermisb­ruik.
Johann R. (niet op de foto) stond in contact met de Australiër Peter Scully (r.) die in 2018 levenslang kreeg voor seksueel kindermisb­ruik.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium