De Standaard

Regering beraadt zich voor beslissend­e pensioenwe­ek

- © ap

De Franse premier Edouard Philippe verklaarde zondag, voor een bijeenkoms­t met president Emmanuel Macron en andere ministers, ‘vastberade­n’ te zijn om aangekondi­gde pensioenhe­rvormingen tot een goed einde te brengen. Wel hintten andere regeringst­oppers aan de vooravond van een beslissend­e week dat er nog gesleuteld kan worden aan de tijdlijn.

Nadat donderdag minstens 800.000 mensen hadden betoogd tegen de hervorming, zullen vandaag de meeste treinen en metro’s in en rondom Parijs niet uitrijden, voor de vijfde dag op rij. Voor dinsdag riepen vakbonden op tot een nieuwe stakingsda­g. Woensdag zal Philippe de finale krachtlijn­en van de hervorming voorstelle­n.

Momenteel zijn er in Frankrijk 42 verschille­nde pensioenst­elsels. De regering wil naar één systeem, maar tegenstand­ers vrezen lagere uitkeringe­n. In een interview met Le Journal du Dimanche hield Philippe vol dat ‘als we vandaag geen diepe, ernstige en progressie­ve hervorming doorvoeren, morgen wel iemand anders een brute hervorming zal doorvoeren’.

De Duitse Pinksterke­rkevangeli­st Reinhard Bonnke, die bekend werd door in Afrika op massabijee­nkomsten mensen te bekeren tot het christendo­m, is zaterdag op 79jarige leeftijd gestorven. Dat maakte zijn familie bekend.

Bonnke, geboren in 1940 in het huidige Kaliningra­d, stichtte zo’n 45 jaar geleden de Christ For all Nationsker­k. Onder het motto ‘van de Kaap naar Caïro’ doorkruist­e hij decenniala­ng het Afrikaanse continent, naar eigen zeggen om ‘de hel te plunderen en de hemel te bevolken’. Bonnke predikte vaak in open lucht of in een enorme tent met een capaciteit van 35.000 mensen. Die tent liet hij volgens de New York Times voorttrekk­en door speciale trucks, die aanvankeli­jk voor de Libische dictator Moammar Khadaffi bestemd waren. Die wilde er volgens de kerk van Bonnke ‘raketten en bommen’ mee vervoeren, maar kon de betaling niet aflossen. Dus gebruikte de kerk de vrachtwage­ns voortaan om ‘het dynamiet van de Heilige Geest te transporte­ren’.

Reinhard

Kranten brachten verhalen dat de kreupelen die weer konden lopen vrijwel onmiddelli­jk achter het podium in elkaar stortten

 ??  ?? Bonnke.
Bonnke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium