De Standaard

Rode lantaarn Cercle trekt de VAR in twijfel

-

Cercle Brugge roept de andere eersteklas­sers op om tijdens de winterstop het effect van de VAR op de eigen resultaten te analyseren. Bij de rode lantaarn viel die balans in 2019 heel negatief uit. Cercle wil de refs niet viseren maar juist wil helpen. De oproep komt er ook niet door de slechte resultaten. Cercle blijft ervan overtuigd dat het de kloof van zes punten met WaaslandBe­veren kan dichten.

Bij Cercle stelt men de VAR in vraag na de gebeurteni­ssen in de match tegen KV Kortrijk van vorige donderdag. De afgekeurde goal van Stef Peeters was de druppel die de emmer deed overlopen. Ref Van Driessche keurde het doelpunt goed maar werd terug gefloten door de VAR (Kevin Van Damme) die van oordeel was dat De Belder buitenspel stond én in het gezichtsve­ld van de Kortrijkse keeper Jakubech. Vooral dat laatste riep tegengeste­lde meningen op.

Cercle betreurt ook het uitblijven van duiding en feedback. Clubs kunnen na de match ophelderin­g vragen over bepaalde beslissing­en. Meerdere clubs merkten al op dat dit geen meerwaarde biedt. Naar verluidt komt men niet verder dan de melding dat men de ref volgt in de genomen beslissing.

Dortmund heeft Haaland beet

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met het Noorse talent Erling Braut Haaland. Dat heeft de Duitse topclub zondag laten weten. De 19jarige aanvaller, die overkomt van Red Bull Salzburg onderteken­t een contract tot juni 2024.

Salzburg was de voorbije maanden een goed geoliede machine met Haaland als uitblinker en genadeloze afwerker. De imposante Noor trof dit seizoen maar liefst 28 keer raak in 22 wedstrijde­n. In de poules van de Champions League scoorde hij acht doelpunten, waarvan vier tegen KRC Genk. Eerder deze maand kreeg Haaland als jongste speler ooit de prijs voor Voetballer van het Jaar in Oostenrijk. ‘Meteen kreeg ik het gevoel dat ik naar deze club wilde komen om er mijn weg verder te zetten. Ik kijk ernaar uit om voor 80.000 fans te voetballen’, legt de aanwinst uit. Bij Borussia Dortmund spelen ook Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard.

David Moyes moet West Ham redden

David Moyes (56) is de nieuwe coach van de Engelse eersteklas­ser West Ham United. Bij de Hammers is de Schot de opvolger van de zaterdag ontslagen Manuel Pellegrini.

In het seizoen 20172018 was hij al bij de club aan de slag, met hetzelfde doel als nu: de Londenaars in de Premier League houden. West Ham staat zeventiend­e, net boven de degradatie­plaatsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium