De Standaard

De Bruyne leidt City voorbij Real

-

BRUSSEL I Met een goal en een assist loodste Kevin De Bruyne City voorbij Real.

Voor de rust regeerde de angst om te verliezen. Beide ploegen zetten hoog druk en wilden de tegenstand­er niet laten voetballen, maar in balbezit brachten ze weinig. De Bruyne stond hoog op het veld, terwijl centrumspi­ts Jesus vanop links moest komen.

Het weinige gevaar van City kwam toch van De Bruyne. Na dik twintig minuten pakte hij uit met een prachtig steekballe­tje richting Jesus, maar die vond Courtois op zijn weg. Vlak voor rust pakte Courtois half naast een corner van zijn landgenoot, maar Jesus vergat te scoren.

En Real? Dat liep niet over van het vertrouwen na een één op zes in de competitie en een nakende Clasico tegen Barcelona. De beste kans was wel voor Benzema, maar zijn kopbal kon Ederson niet verrassen.

Net voor het uurging het licht plots uit bij City. Een opeenstape­ling van foutjes, te beginnen bij knullig balverlies van Rodri, leidde de 10 in. Vinicius Junior ging op snelheid door en voor één keer was er geen kortsluiti­ng in zijn hoofd: knappe aflegger voor Isco, die de bal netjes naast de paal legde. Real voetbalde plots met vertrouwen: Isco was overal en de bal ging vlot van voet tot voet, terwijl City het even niet meer wist.

Sterling moet het dan maar oplossen, redeneerde Guardiola. De winger kon evenwel niet verhullen dat hij net terug is uit blessure en matchritme mist. Tot Carvajal hem onderuit haalde en de bal op de stip ging. De Bruyne keek Courtois diep in de ogen en maakte er 12 van. Jawel, 12, want na een individuel­e actie van De Bruyne, waarbij hij drie verdediger­s helemaal tureluurs draaide, had Jesus de gelijkmake­r op het bord gezet. (bf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium