De Standaard

Coronatele­x

Vijf bewoners van servicefla­ts gestorven

-

Vijf bewoners van servicefla­ts De Fontein in Borgerhout zijn overleden nadat ze in het ziekenhuis waren opgenomen voor een besmetting met covid19. Het gaat om vijf vrienden die vaak contact hadden met elkaar. Ook andere bewoners en leden van het verplegend personeel vertonen symptomen van het virus.

Een man van 29 heeft afgelopen vrijdag geprobeerd zijn stervende vader mee te nemen uit het ziekenhuis SaintLuc in de Brusselse gemeente SintLambre­chtsWoluwe. De vader, een vijftiger, was besmet met het coronaviru­s.

De zoon barricadee­rde zich plots in de ziekenhuis­kamer van zijn vader en maakte het beademings­apparaat los. Hij probeerde met het ziekenhuis­bed het gebouw te verlaten. De politie kwam ter plaatste, waarop de man een mes trok. Er ontstond een gevecht, verschille­nde agenten liepen kwetsuren op.

De Vlaamse hogeschole­n zaten gisterenav­ond bijeen om het verdere verloop van het semester te bespreken. Er is beslist om sowieso ook na 3 april de lessen digitaal verder te zetten, waarschijn­lijk tot ergens in mei. Vandaag volgt een officieel perscommun­iqué. De vijf Vlaamse universite­iten besloten eerder al om tot aan het einde van het semester alle lessen online te laten plaatsvind­en.

Man probeert stervende vader uit ziekenhuis te halen

Congo roept noodtoesta­nd uit en isoleert Kinshasa

De president van de Democratis­che Republiek Congo, Félix Tshisekedi, heeft gisterenav­ond de noodtoesta­nd uitgeroepe­n. Tshisekedi isoleert ook Kinshasa van de rest van het land. De hoofdstad wordt gezien als de broeihaard van het coronaviru­s in Congo. Reizen van en naar Kinshasa is voortaan verboden. Congo heeft in totaal 45 besmetting­en met covid19 gemeld. Drie Congolezen zijn overleden aan het virus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium