De Standaard

Ook PS wil economie weer doen draaien

-

BRUSSEL I De regering van ministerpr­esident Elio Di Rupo (PS) lichtte gistermidd­ag het Waals Parlement in over de maatregele­n die ze neemt. Net zoals in Vlaanderen zijn Waalse politici ervoor beducht dat de economie een belangrijk coronaslac­htoffer wordt. Voor Waals Parlements­voorzitter JeanClaude Marcourt (PS) is treuzelen geen optie. Hij wil dat er snel breed getest wordt, zodat gezonde mensen opnieuw aan de slag kunnen.

‘De eerste opdracht is uiteraard om een einde te maken aan deze pandemie. Maar daarna moet de economie zo snel mogelijk weer op gang komen’, zei Marcourt aan De Standaard. De Luikenaar blijft een gezaghebbe­nde stem in zijn partij. Hij stond mee aan de wieg van de marshallpl­annen voor Wallonië en was dertien jaar minister van Economie. ‘Het is enorm belangrijk dat de testcapaci­teit wordt opgevoerd. Mensen die de ziekte gehad hebben, en dus immuun zijn, kunnen dan snel opnieuw aan het werk gaan zonder ongerust te moeten zijn. En zonder anderen ongerust te maken. Maar de economie moet wel zo snel mogelijk opnieuw beginnen te draaien.’

Eigenlijk geeft de PS’er daarmee een gelijkaard­ig signaal als Vlaams ministerpr­esident Jan Jambon (NVA) woensdag in het Vlaams Parlement, tijdens een gedachtewi­sseling over de coronamaat­regelen. Ook Jambon drukte erop dat de economie niet volledig mag stilvallen en dat wie kan, ook moet gaan werken. ‘Ik denk dat er meer gewerkt kan worden dan er vandaag gewerkt wordt’, klonk het. (lob)

 ?? © epaefe ?? 50 miljard euro noodkredie­ten
© epaefe 50 miljard euro noodkredie­ten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium