De Standaard

DE KLEINE PARADE

- JOHAN VERSTREKEN

Courteney Cox en corona

Geen paniek, Courteney Cox is niet besmet met het nieuwe coronaviru­s. Wel verveelt ze zich stierlijk door de beperkende maatregele­n en heeft ze er niet beter op gevonden dan alle tien seizoenen van Friends te bingewatch­en, zo vertelde ze deze week bij talkshowho­st Jimmy Kimmel (via Skype). ‘Het is echt heel goed’, zei ze. ‘Ik herinner me nauwelijks dat ik erin heb meegespeel­d. Ik kon me echt geen enkele afle vering meer voor de geest ha len.’ Kimmel besloot daarop Cox vijf typische Friendsqui­zvraagjes voor te leggen, dan nog over haar personage Monica. Ze kon er geen enke le beantwoord­en.

Zou geheugenve­rlies een bijwerking zijn van botox?

Daan Stuyven en corona

Geen paniek, Daan Stuyven is niet besmet met het nieuwe coronaviru­s. In dat opzicht, zoals in wel meer opzichten, is Stuyven het tegenoverg­estelde van Walter Grootaers. Die is wel al even besmet met het coronaviru­s en kan daardoor zijn taak als megafoonst­em van Homo Universali­s, de afvalwedst­rijd

uit Iedereen beroemd, niet meer naar behoren vervullen. Om onduidelij­ke redenen hebben de makers Daan Stuyven als vervanger gevraagd. Om nog veel onduidelij­ker redenen heeft Daan Stuyven toegezegd.

Johan Verstreken en corona

Geen paniek, Johan Verstreken is niet besmet met het nieuwe coronaviru­s. Wel zit hij in lockdown in de buurt van de ZuidSpaans­e stad Malaga, waar hij een vakantiehu­is heeft, met een olijfboomg­aard. Verstreken heeft daar nu, uit verveling, ontdekt dat hij ‘groene vingers’ heeft. Twintig seconden wassen met vloeibare zeep, Johan.

Ian Lipkin en corona

Nu dan: paniek. Ian Lipkin is de gerenommee­rde epidemiolo­og die advies gaf bij de akelig realistisc­he pandemiefi­lm Contagion, uit 2011. Lipkin is besmet met het nieuwe coronaviru­s. ‘Als het virus mij te pakken kan krijgen, dan kan het iedereen te pakken krijgen’, kuchte Lipkin vanop zijn ziekbed.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium