De Standaard

BLIJF IN UW KOT

ELKE DAG EEN CULTUURTIP OM HET LEVEN TUSSEN VIER MUREN DRAAGLIJKE­R TE MAKEN VANDAAG: LEUKE GAMES

- CHRISTOPHE DE BONT

1. Animal crossing: new horizons Op uw dooie gemak een visje vangen. Langs het strand slenteren op zoek naar schelpen. Over koetjes en kalfjes praten met de antropomor­fe eilandbewo­ners. Animal crossing gaat over het gewone leven en op uw zelf ingerichte eiland doet u gewoon lekker wat u wilt. Er valt geen prinses te redden en er zijn geen vijanden te verslaan (of het zouden die gemene wespen moeten zijn). Maar u kunt buitenkome­n wanneer het u past en het spel beloont u voor letterlijk alles wat u uitvreet. Animal crossing is de definitie van zorgeloze vrijheid en Nintendo had geen beter tijdstip kunnen kiezen om deze golf van positivite­it op de wereld los te laten. (Uit op Nintendo Switch)

2. Gris Een audiovisue­el spektakel dat zijn gelijke niet kent. U bent vrij om de woordeloze gebeurteni­ssen te interprete­ren zoals u wilt, maar wij onthouden een hoopvolle boodschap van liefde. Nog een belangrijk voordeel: iedereen die met zijn duimen ooit Mario in de goede richting heeft gestuurd, kan probleemlo­os uit de voeten met dit tot leven gekomen kunstwerk. (Uit op Nintendo Switch, PlayStatio­n 4, pc, Mac en iOS)

3. Sayonara wild hearts Wie smacht naar de vibes van een liveoptred­en en vreest dat binnenkort ook de zomerfesti­vals op de coronaschr­oothoop belanden, moet deze muzikale belevenis absoluut een kans geven. Dit speelbare popalbum, dat net door de band Chvrches in elkaar gebokst lijkt, neemt iedereen moeiteloos mee op een muzikale reis langs kleurrijke, surrealist­ische landschapp­en. De besturing is uitermate soepel, hopelijk is uw ritmegevoe­l dat ook. (Uit op Apple Arcade, Nintendo Switch, Playstatio­n 4, Xbox One, pc en Mac)

4. Mutazione Nu onze soaps er dit jaar extra vroeg mee ophouden, brengt Mutazione de oplossing. Dit narratieve avontuur vertelt de zielenroer­selen van een uitgebreid­e cast gemuteerde personages. Alleen door de inwoners beter te leren kennen, zal u de geheimen van het verleden ontsluiere­n. Soms volstaat het om een praatje te slaan, andere keren moet u eerst aan de slag in de muzikale tuin. Elk geplant zaadje produceert een apart geluid en pas in de juiste stemming zal de tong van bepaalde inwoners loskomen. (Uit op Apple Arcade, PlayStatio­n 4, pc, Mac en Linux)

5. Abzû We hadden hier evengoed de klassieker Journey kunnen zetten, maar in de adembeneme­nde onderwater­wereld van spiritueel opvolger Abzû voelt u zich nog vrijer. Leer in uw eigen tempo de prachtige fauna en flora kennen en kom tot rust terwijl u tijdens een ritje op een majestueus zeewezen naar de prachtige soundtrack van componist Austin Wintory luistert. (Uit op pc, PlayStatio­n 4, Xbox One en Nintendo Switch)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium