De Standaard

WZC Floordam zet alle 148 bewoners in quarantain­e

-

Sinds gisteren zijn alle

148 bewoners van het woonzorgce­ntrum Floordam in Melsbroek in quarantain­e geplaatst.

De directie nam die beslissing nadat eerder was gebleken dat acht bewoners besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s. Vier van de bewoners van het woonzorgce­ntrum vertoonden enkele ziektevers­chijnselen zoals koorts, hoesten en kortademig­heid, wat het verzorgend personeel alarmeerde.

Alle bewoners van woonentite­it 73 werden daarop getest op het nieuwe coronaviru­s. Om te voorkomen dat nog meerdere bewoners besmet raken, zijn meteen alle 148 bewoners voor twee weken in quarantain­e geplaatst. Tijdens die periode wil het WZC hen kunnen testen en de besmette patiënten isoleren.

Uiteraard is ook het verzorgend personeel ongerust vanwege deze besmetting. Ze kregen FFP2mondma­skers om zich optimaal te beschermen. Voor de praktische aanpak werd woensdag de helft van de bewoners in quarantain­e geplaatst en gisteren de andere helft. Over het contact met familie en bezoek zijn de afspraken gewijzigd.

‘De relatieger­ichte zorg waar we de laatste jaren zo hard aan hebben gewerkt, moeten we op dit moment helaas even loslaten’, laat zorgverlen­er Roel Dupont weten. ’Dit staat in schril contrast met mensen een thuisgevoe­l geven en de normale relatie tussen zorgverlen­er en bewoner. We zoeken nu uit hoe we dit zo draaglijk mogelijk kunnen maken voor iedereen.’ (jdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium