De Standaard

KVO opent aanval tegen Coucke

-

BRUSSEL I KV Oostende krijgt geen proflicent­ie, maar geeft de strijd niet op. De club tekent beroep aan bij het BAS en betwist de licentie van Anderlecht.

Om als profclub te blijven bestaan heeft KV Oostende een kapitaalsv­erhoging van 2,7 miljoen euro nodig. Dat geld is door kandidaato­vernemer Pacific Media Group (PMG) op een geblokkeer­de rekening gezet. De Amerikanen kunnen het direct storten als Marc Coucke zijn handtekeni­ng zet onder hun afbetaling­splan voor de schulden en de tribune. Alleen weigert de exvoorzitt­er dat en eist hij die 6,2 miljoen euro schulden meteen terug. Op die manier blokkeert hij de overname en hypothekee­rt hij de toekomst van de club.

Daarom tekent KVO beroep aan bij het BAS en betwist bij diezelfde instantie ook de licentie van Anderlecht om Coucke onder druk te zetten een deal te maken met PMG. KVO vindt dat Marc Coucke nog steeds verbonden is aan twee clubs Anderlecht en Oostende en dat mag niet. De Licentieco­mmissie gaat daarin niet helemaal mee. De commissie erkent wel dat Coucke een zekere invloed uitoefent bij KVO om zijn geld terug te krijgen, maar die invloed is niet beduidend – zoals het reglement stipuleert – en heeft ook geen resultaat. KVO zit nog altijd in dezelfde miserie als enkele maanden geleden.

Stromannen

Dat vinden ze aan zee larie. In hun ogen is het doel van Coucke net de Amerikaans­e overname tegenwerke­n. Wat de miljardair beoogt, is een andere overnemer voor KV Oostende die liefst een gunstiger regeling treft voor zijn tribune en zijn portefeuil­le. De jongste weken melden zich dan ook steeds meer investeerd­ers die claimen een deal te hebben met Coucke en dan pas over de overname van de club willen praten. Zo zijn er nu kandidaatk­opers uit het MiddenOost­en, maar dat vinden ze bij Oostende de omgekeerde wereld. Ze zien er stromannen van Coucke in.

Het is nu aan het BAS om te oordelen of Coucke een significan­te invloed heeft bij twee clubs. Als Anderlecht dan zijn licentie dreigt te verliezen, plooit de zakenman misschien om zijn handtekeni­ng te zetten onder de Oostendse deal met PMG. Er zijn nog wat extra wapens, want KVO wil economisch­e specialist­en laten checken of die hele financiële constructi­e rond die tribune wel juridisch correct is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium