De Standaard

DE KLEINE PARADE

- PHILIPPE GEUBELS

Philippe Geubels maakt single ‘uit verveling’

Philippe Geubels maakte voor het Eénprogram­ma Iedereen beroemd een lied om de Vlamingen een hart onder de riem te steken. ‘Ik dans op de wc’ is een schlager met een technobeat.

Geubels sloeg de (gewassen) handen in elkaar met zijn goede vriend Michael Schack, bekend als drummer van Milk Inc. en Netsky. In de bijbehoren­de clip passeren Jens Dendoncker, Erik Van Looy en Thomas Smith.

De videoclip was bedoeld als inzending voor de rubriek Coronadagb­oek, maar groeide uit tot iets groters. De inspiratie? ‘Gewoon uit verveling, en omdat ik voel dat mensen het moeilijk beginnen te krij gen, heb ik een nummertje gemaakt om iedereen aan te moedigen om vol te houden’, zegt Geubels.

Alweer celstraf voor Pico

Walter Michiels, beter bekend als Pico Coppens uit FC De Kampioenen, is veroordeel­d voor openbare zedenschen­nis. In oktober 2018 haalde de voormalige acteur in het bijzijn van de Leuvense politie zijn geslachtsd­eel boven en maakte hij obscene bewegingen. In juli vorig jaar plaste hij ook tegen de SintPieter­skerk.

Voor smaad aan de politie werd hij vrijgespro­ken.

In februari dit jaar werd Michiels nog veroordeel­d tot vijftien maanden cel voor diefstal, bedreiging en drugsbezit.

Axel Daeseleire herstelt traag van covid19

Het gaat stilaan de goede richting uit met Axel Daeseleire (51). De acteur en tvmaker werd maandag losgekoppe­ld van de machines die hem in een kunstmatig­e coma hielden en kan opnieuw zelfstandi­g ademen. ‘Intussen probeert hij te praten, maar dat lukt nog niet geweldig’, aldus de familie.

Daeseleire is door het oog van de naald gekropen, klinkt het. Door het coronaviru­s liep hij een longontste­king op. ‘Er wacht hem een lange revalidati­e. Het zal zeker nog een maand duren voordat hij hersteld is.’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium