De Standaard

Burger King heropent zijn drive thru

-

Sinds gisteren kunt u in Diest weer terecht bij Burger King. Sommige klanten waren er als de kippen bij om een Whopper of een cheeseburg­er achter de hongerige kiezen te steken.

Burger King heeft nog maar sinds juli 2019 een vestiging in Diest. Wegens de coronamaat­regelen moest de vestiging vorige maand dicht. Het restaurant én het terras erbij blijven ook nu nog gesloten, maar voor de heropening van de drive thru nam Burger King zijn voorzorgsm­aatregelen. ‘Personeel dat met de klanten in contact komt, draagt een mondmasker en handschoen­en’, legt Annelies Vantvelt van Burger Brands Belgium uit.

‘In de keuken wordt ook met minder personeel gewerkt. Ze zijn nu met vier mensen. Dat doen we zo om de regels van de sociale afstand te respectere­n en ook omdat het restaurant en het terras gesloten zijn. In deze werkomstan­digheden is het gamma beperkter, maar de toppers zijn natuurlijk wel verkrijgba­ar.’

Ruben Wijgaerts uit het Limburgse HeusdenZol­der is samen met zijn collega’s naar de Burger King afgezakt. Ze schuiven in enkele auto’s aan. ‘We waren in de buurt aan het werk. Het was ideaal om hier halt te houden op weg naar onze volgende opdracht’, vertelt Wijgaerts. ‘Ik ben wel een trouwe klant van Burger King. Normaal zitten we dan wel binnen. Dat is veel gezelliger, maar het heropenen van de drive thru is al een goede zaak. Ik ben gek op de cherry coke. In de sluitingsp­eriode heb ik wel eens geprobeerd om die zelf te bereiden, maar het resultaat was toch niet hetzelfde.’

Ruben en zijn collega’s hebben zich geïnstalle­erd op het parkeerter­rein van de Burger King. ‘Aan de tafeltjes op het terras mogen we niet gaan zitten, maar hier zitten we ook comfortabe­l. We respectere­n de vereiste afstand.’ (lwh)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium