De Standaard

Emmanuel André niet langer woordvoerd­er Telewerker­s ondervinde­n fysiek ongemak

-

De viroloog Emmanuel André, die optreedt als interfeder­aal woordvoerd­er en dagelijks aan het woord komt op de persconfer­entie van het Nationaal Crisiscent­rum, trekt zich terug. Hij wil zich concentrer­en op zijn rol als arts en onderzoeke­r, zegt hij. André is verbonden aan de KU Leuven en was vrijdag al niet meer aanwezig op de persconfer­entie.

Hij kondigde het nieuws eerder die dag aan op Twitter. ‘We zijn een andere fase van de epidemie ingegaan, een fa se die tijd in beslag zal nemen’, zei hij. ‘Voor mij is het nu het moment om een paar dagen met mijn kinderen door te brengen – die ik de afgelopen maanden niet veel heb gezien – en na te denken over de manier waarop ik kan blijven bijdragen aan de toekomst’. (belga)

Uit een korte bevraging bij telewerker­s door HR en welzijnssp­ecialist Attentia blijkt dat zes op de tien respondent­en fysieke ongemakken ondervinde­n tijdens de thuiswerkp­eriode. Rugpijn (ruim vijf op de tien), hoofd en nekpijn (drie op de tien) en last aan de ogen (10 procent) zijn de meest voorkomend­e klachten.

‘Dat komt vooral door het beschikbar­e materiaal: op kantoor werk je met aangepast ergonomisc­h materiaal, zoals een instelbare bureaustoe­l of een in de hoogte verstelbar­e desk. Werken vanop je keukenstoe­l is helemaal iets anders’, zegt preventiea­dviseur Machteld Van de Woestyne. ‘Mensen werken thuis ook vaak te lang met een laptop zonder standaard en zitten te lang stil zonder actieve pauzes.’ (krs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium