De Standaard

Toch even slikken

Deze psychologi­sche horrorfilm zonder gruwelbeel­den kiest voor het perspectie­f van een vrouw die lijdt aan pica.

- JEROEN STRUYS

Swallow ★★★☆☆

Van: Carlo MirabellaD­avis

Met: Haley Bennett (94 min.) Te zien op Cinemabijj­ethuis .be, Dalton.be, Proximus Pickx, Universcin­é.

‘Wij zijn zwanger.’ Met dat soort gladjanus is Hunter getrouwd. Dat hij een dikbetaald­e manager is in de zaak van zijn vader en ze dankzij hem in een prachtige villa wonen, verguldt de pil, maar die blijft niettemin bit ter om te slikken. En slikken zal ze: Swallow is een film over de psychologi­sche stoor nis pica, de drang om oneet bare dingen te eten. En dan gaat het niet om vergeten groenten.

‘Probeer elke dag iets nieuws’, staat in het zelfhulpbo­ek dat ze krijgt van haar boze schoonmoed­er. Hunter neemt het advies ter harte en slikt prompt een knikker in. De punaise blijkt voorlopig een stap te ver. Voorlopig. Het wordt zo erg dat haar man een verborgen gebrek claimt.

Met psychologi­sche horror in stijlvolle fotografie speelt deze film in op je ingebakken afschuw. Zonder gruwelbeel­den laat hij je je nagels in je eigen zetel zetten (een van de nadelen van de thuiscinem­a). Al blijft het iets te lief om echt helemaal Rosemary’s baby te worden.

Regisseur Carlo MirabellaD­avis inspireerd­e zich op zijn obsessiefc­ompulsieve grootmoede­r: lang voor covid19 waste zij haar handen zo obsessief, dat ze in de psychiatri­e belandde. Consequent kiest hij Hunters perspectie­f – actrice Haley Bennett is een ontdekking. In die koude schoonfami­lie zijn punaises niet het ergste wat ze moet slikken.

 ?? © rr ?? Haley Bennett: een ontdekking.
© rr Haley Bennett: een ontdekking.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium