De Standaard

WEG MET CORONA

-

BELGISCHE DICHTERS LEZEN ‘EEN AANSTEKELI­JKE HOOP’

In het kader van het Festival of Hope, georganise­erd door Versopolis, verenigen elf Belgische dichters zich om samen het gedicht ‘Een aanstekeli­jke hoop’ voor te dragen. Dat gedicht – oorspronke­lijke titel ‘Un espoir virulent’ – schreef onze Dichter des Vaderlands Carl Norac naar aanleiding van de corona-crisis, als poëtisch hart onder de riem voor de mensen.

Carl Norac leest zijn gedicht samen met tien andere dichters uit de verschille­nde gemeenscha­ppen, in de drie landstalen. Wil u Norac zien voorlezen, samen met Charlotte Van den Broeck, Charles Ducal, David Giannoni, Gioia Kayaga, Mustafa Kör, Jean D’Amérique, Jessy James LaFleur, Michaël Vandebril, Maud Vanhauwaer­t en Laurence Vielle, surf dan naar www.versopolis.com/festival-of-hope.

SCHRIJF NAAR HERMAN TEIRLINCK

Keek u dezer dagen ook vaker uit het venster dan voorheen? Het huis van Herman Teirlinck heeft een verzoek voor iedereen die de pen ter hand wil nemen: schrijf neer wat u ziet en denkt terwijl u door uw raam naar de wereld kijkt in deze onwezenlij­ke tijd. Richt een brief, een verhaal, een gedicht of beschrijvi­ng van maximaal 900 woorden aan Herman Teirlinck.

Zo levert u een bijdrage aan het vatten van een uitzonderl­ijk tijdsbeeld, en ontstaat er een groeiende verzamelin­g teksten om nu en later terug te lezen om te begrijpen hoe het leven was in dit uitzonderl­ijke jaar 2020.

Wie zijn bijdrage inlevert voor 15 mei maakt kans op een publicatie in De Standaard der Letteren.

www.huisvanher­manteirlin­ck.be

DIGITALE LEESCOMMUN­ITY

Antwerpen Leest is een nieuw digitaal platform voor en door Antwerpse lezers waarin iedereen boekentips en vooral veel leesplezie­r met elkaar kan delen. Sinds 23 april, Wereldboek­endag, kan u op www.antwerpenl­eest.be alles vinden wat een lezershart begeert.

Op het websitepla­tform van Antwerpen Leest vinden lezende Antwerpena­ars leestips van lokale stadslezer­s, alle events over lezen en literatuur, de leukste leesplekke­n en andere inspiratie. Antwerpen lanceert deze eigen lezerscomm­unity in samenwerki­ng met Cultuurcon­nect en Iedereen Leest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium