De Standaard

Koning Filip virusvrij en virtueel op bezoek in wzc

- MATTHIAS VANHAMME

Koninklijk bezoek donderdag in wzc Hingeheem in Asse. Koning Filip beeldbelde met bewoners en medewerker­s van het woonzorgce­ntrum om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

De koning had via videoconfe­rentie een gesprek met een aantal bewoners en personeels­leden van het woonzorgce­ntrum om hen een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke tijd. Heel wat woonzorgce­ntra hebben het momenteel zwaar te verduren met veel besmetting­en en overlijden­s. Toch kan het anders. Woonzorgce­ntrum Hingeheem in Asse is sinds de uitbraak van het virus nog steeds coronavrij. Dit bleef niet onopgemerk­t in het koninklijk paleis.

De koning sprak met directrice Femke Duquet. Zij gaf een korte introducti­e over Hingeheem, onder andere over het aantal bewoners en personeels­leden, welke maatregele­n er naar aanleiding van de coronacris­is worden genomen en wat voor impact die hebben op het centrum en zijn bewoners. Ook Sarah Eerdekens, ergotherap­eut en animator in het woonzorgce­ntrum, hoofdverpl­eegkundige Pascale De Ridder en Elise Goossens, coördinato­r van het dagverzorg­ingscentru­m ’t Gastenhuis mochten het woord nemen. Zij vertelden elk vanuit een andere achtergron­d over hun ervaringen en wat de gevolgen ervan zijn op de dagelijkse werking.

Kinderen ook

‘Tot slot mochten nog twee bewoners een praatje maken met de koning. Zij hadden het over hun kijk op deze crisis en de grootste veranderin­gen die dat in hun leven teweegbren­gt’, zegt men bij wzc Hingeheem. ‘Zondag zullen de kinderen van koning Filip nog bellen met enkele bewoners. Zowel de medewerker­s als de bewoners van het woonzorgce­ntrum genieten van de interesse vanuit het paleis. Zeker in deze moeilijke tijd is het een onverwacht­e mentale opsteker.’

 ?? © rr ?? Directrice Femke Duquet in gesprek met koning Flip.
© rr Directrice Femke Duquet in gesprek met koning Flip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium