De Standaard

AAN DE WEVER, TOEKOMSTIG FORMATEUR

- Brieven van Dikke Freddy is een column van schrijver Thuisbasis van de column is het webplatfor­m Sociaal.net

Geachte heer,

Een paar jaar geleden hebben slechtmene­nde journalist­en met een camera die ze lafweg in hun versleten fietstas verstopt hadden een wazig filmpje gemaakt waarop te zien is hoe u samen met de meeste van uw schepenen een simpele eetgelegen­heid bezocht, terwijl zich tegelijker­tijd ook een stoet aannemers, geldschiet­ers en advocaten in hetzelfde etablissem­ent aandiende. De kwestie werd als een schandaal voorgestel­d, terwijl het naar mijn mening tot uw taak behoort om naar de bevolking te luisteren. En tenslotte maken aannemers, geldschiet­ers en advocaten voorlopig nog altijd deel uit van onze bevolking. Uiteraard waren er kwatongen die beweerden dat daar toen allerhande afspraken gemaakt zouden zijn over het bouwen van torenhoge gebouwen die anders nooit gebouwd hadden mogen worden. Maar hebben ze daar bewijzen voor?

We weten nog niet wanneer, maar nu de coronacijf­ers bijna even snel zakken als de beurscijfe­rs, zullen de restaurant­s en de cafés binnenkort opnieuw hun deuren openen. Het is iets waar de Vlaamse burger reikhalzen­d naar uitkijkt. Het lijkt dan ook logisch dat horecauitb­aters, net zoals bijvoorbee­ld voetballer­s, absolute voorrang moeten krijgen om op corona getest te worden, zodat met gerust gemoed de inwendige mens versterkt kan worden.

Sommige gazetten melden dat u, ongeveer tegelijker­tijd met de feestelijk­e heropening van de horeca, wil proberen om formateur van een nieuwe regering te worden. Misschien vergroot het uw kansen indien u dan meteen nog een keertje in de bovenverme­lde simpele eetgelegen­heid de voeten onder de tafel steekt. Zorg er deze keer zelf voor dat er een film van het gebeuren gemaakt wordt en nodig coronaheld­en uit: een paar bejaardenh­elpsters, een verpleger en misschien zelfs een uitbater van een voedselban­k. Hun heldendom zal meteen op u afstralen. Indien u daar ook graag gewone armoezaaie­rs ontmoet, ben ik bereid om samen met een paar kennissen mee aan te schuiven. Een etentje zou goed uitkomen, want in de supermarkt zijn de prijzen in korte tijd serieus omhooggega­an.

Uiteraard zullen kwatongen achteraf beweren dat er tijdens dat etentje afspraken gemaakt werden om, boven op de miljoenen die er nu al naartoe gaan, nog meer geld te steken in personeel voor woonzorgce­ntra en ziekenhuiz­en en in macaroni en rijst voor voedselban­ken. Maar wie zal dat kunnen bewijzen?

Ik groet u met de meeste hoogachtin­g,

Frederik De Meester, ook gekend als Dikke Freddy.

Vlaminck.

Erik

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium