De Standaard

Bond fluit ceo Bossaert terug over Moeskroen

-

De beslissing van het BAS om een licentie te geven aan Moeskroen dreigt een splijtzwam te worden binnen de voetbalbon­d.

Wat bezielde het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) om Moeskroen een licentie te geven, terwijl alles erop wijst dat de club wordt gecontrole­erd door spelersmak­elaars? Het BAS heeft nog een week om zijn motivering bekend te maken, maar de voetbalbon­d drukte zich zaterdag al in scherpe bewoording­en uit.

‘Op basis van het dossier is de KBVB het principiee­l oneens met deze beslissing’, liet ceo Peter Bossaert weten. ‘We wachten de motivering van de beslissing af, die we uiterlijk binnen de tien dagen van het BAS dienen te ontvangen om eventuele verdere stappen te overwegen.’

In een interne mail aan de bestuurder­s van de bond ging Bossaert nog een stap verder. Hij kondigde aan dat ‘na dit zoveelste debacle’ de licentiepr­ocedure hervormd moest worden. Eerder hadden onder meer Westerlo en KV Kortrijkvo­orzitter Joseph Allijns voor een hervorming van de procedure gepleit. Bossaert wil dat de raad van bestuur zich zo snel als mogelijk buigt over de licenties en de beroepspro­cedure voor het BAS.

Maar blijkbaar is niet iedereen even overtuigd van een harde aanpak van Moeskroen en de procedures. Enkele leden van de raad van bestuur vinden dat de ceo voor zijn beurt heeft gesproken en fluiten hem terug. Ze vinden dat hij minstens tot na de bekendmaki­ng van de motivering van het BAS had moeten wachten om een standpunt in te nemen en dat hij ook vooraf had moeten overleggen met de raad van bestuur.

KVO heeft licentie beet

KV Oostende kreeg – zoals verwacht – als laatste eersteklas­ser zijn proflicent­ie toegewezen. Vorige week maandag hing het lot van KVO nog aan een zijden draadje toen bleek dat de kapitaalsv­erhoging van 2,7 miljoen door overnemer PMG effectief al op een KVOrekenin­g moest staan. Dat werd geregeld in drie dagen tijd. ‘We braken het wereldreco­rd kapitaalsv­erhoging afronden’, aldus financieel adviseur Thorsten Theys.

De Amerikanen gaan nu een nieuwe ploeg bouwen. Frank Dierckens blijft voorzitter en de 31jarige Fransman Gauthier Ganaye wordt ceo en zal de transfers regelen. Er zijn achttien spelers einde contract.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium