De Standaard

Ook Premier League laat bal weer rollen

Op 17 juni hervat in Engeland de competitie, te beginnen met de onvervalst­e topper Manchester CityArsena­l. Tegen begin augustus moeten de 9 resterende speeldagen afgewerkt worden.

-

BRUSSEL I De Bundesliga is er al aan begonnen op 15 mei, en binnen drie weken willen ook de Engelse clubs opnieuw aan voetballen toekomen. De Britse regering gaf eerder al haar goedkeurin­g, nu heeft ook de Premier League de knoop doorgehakt.

‘We zijn voorlopig overeengek­omen de Premier League te hernemen op woensdag 17 juni’, zei Richard Masters, ceo van de Premier League. Hij wees er wel op dat die datum pas definitief wordt als aan alle veiligheid­svoorschri­ften is voldaan. ‘De gezondheid en het welzijn van alle deelnemers en supporters is onze prioriteit.’

De wedstrijde­n zullen dus plaatsvind­en achter gesloten deuren. Om tegemoet te komen aan de supporters, zullen alle 92 wedstrijde­n elkaar uitzonderl­ijk niet overlappen en in het Verenigd Koninkrijk live worden uitgezonde­n door de zenders Sky Sports, BT Sport, BBC Sport en Amazon Prime. ‘De Premier League en onze clubs zijn trots dat we zo’n ongelofeli­jk gepassione­erde en loyale supporters hebben. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de matchen thuis kunnen volgen’, zei Masters.

FA Cup

Op 17 juni staan twee inhaalmatc­hen gepland met meteen een topaffiche. Het Manchester City van Kevin De Bruyne ontvangt Arsenal, Aston Villa krijgt Sheffield United op bezoek. Twee dagen later staat dan de eerste volledige speeldag op de kalender in het weekend van 20 en 21 juni. Het doel is de competitie te beëindigen begin augustus. De finale van de FA Cup zou op 9 augustus worden gespeeld.

Sinds ruim een week zijn de clubs al terug aan het trainen en woensdag werd ook contact opnieuw getolereer­d tijdens de oefensessi­es. De Premier League wil niets aan het toeval overlaten en is begonnen met alle betrokkene­n uitgebreid te testen. Tijdens de eerste drie testrondes werden in twaalf personen positief bevonden op het coronaviru­s op een totaal van 2.752 tests.

De Premier League ligt door de coronacris­is stil sinds 9 maart. Liverpool leidt met 25 punten voorsprong op eerste achtervolg­er Manchester City. De titel is bijna binnen voor de Reds. (jmg)

‘Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de matchen thuis kunnen volgen’ RICHARD MASTERS

Ceo Premier League

 ?? © Tom Jenkins/belgaimage ?? Kevin De Bruyne in de heenrondew­edstrijd ArsenalMan­chester City in december. Op 20 juni ontvangt City de Londenaars.
© Tom Jenkins/belgaimage Kevin De Bruyne in de heenrondew­edstrijd ArsenalMan­chester City in december. Op 20 juni ontvangt City de Londenaars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium