De Standaard

Alleen negatief geteste Belgen nog welkom in Griekenlan­d

-

TOERISME Athene neemt maatregele­n om het stijgende aantal besmetting­en een halt toe te roepen.

Toeristen uit België, Nederland, Zweden, Spanje en Tsjechië zullen vanaf 17 augustus moeten bewijzen dat ze negatief getest hebben op corona voor ze binnen mogen in Griekenlan­d. De test moet gebeurd zijn binnen de 72 uur voor aankomst.

Dat heeft de regering in Athene beslist als reactie op de opstoot aan besmetting­en in het land: zondag ging het om 203 gevallen, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. De maatregel slaat ook op alle bezoekers die via de landsgrenz­en naar Griekenlan­d reizen, inclusief Grieken die naar huis terugkeren.

De regering schort ook alle publieke bijeenkoms­ten, waaronder concerten, op als het publiek niet kan zitten. Restaurant­s en bars op Kreta, Mikonos, Paros, Antiparos, Santorini, Zakinthos, Rhodos, Korfoe en Kos, in de stad Thessaloni­ki en de toeristisc­he regio van Chalkidiki moeten de deuren sluiten vanaf middernach­t tot 7 uur ’s morgens. Ook een belangrijk­e internatio­nale beurs in Thessaloni­ki, die begin september zou plaatsvind­en, gaat niet door. Traditione­el houdt de Griekse premier een politieke toespraak bij het begin van de beurs.

Griekenlan­d is er tot nog toe goed in geslaagd de pandemie onder controle te houden. Het aantal doden door het virus bedraagt 213. Omdat de Griekse economie zwaar afhankelij­k is van het toerisme, drong de Griekse regering er binnen de EU op aan het vrij verkeer van personen te hervatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium