De Standaard

Vernieuwd Oostende verliest tegen nieuwkomer

- ©

VOETBAL KV Oostende heeft het nieuwe seizoen ingezet met een nederlaag. Nieuwkomer Beerschot verraste met 1–2.

Het vernieuwde KV Oostende wou meteen indruk maken op de openingssp­eeldag, maar stond na één minuut al 0–1 achter. In zijn eerste match als doelman van KVO ging Hubert al na 56 seconden in de fout, Noubissi kon afstraffen. ‘Voetbal is een spel van foutjes. Maar het is wel een vervelend gevoel’, baalde coach Alexander Blessin. Zijn KVO begon met een achterstan­d aan het seizoen, en dat terwijl die eerste match zo belangrijk was om vertrouwen te winnen.

KV Oostende toonde daarna wel dat het echt niet stilgezete­n heeft tijdens de voorbereid­ing. ‘Ik zag goede combinatie­s en mooi voetbal. Dat verraste mij niet, want ik zie het elke dag op training. Maar de kleinste details hebben ons genekt. Ervaring speelt daar een rol’, gaf Blessin ook aan. Met Gueye werd voorin een potentiële smaakmaker gehaald. De boomlange Senegalees toonde zich doelgerich­t, een tikkeltje opportunis­tisch en een nuttig aanspeelpu­nt. Zijn spitsmaatj­e Kvasina kreeg enkele kleine kansjes, maar was minder met de voeten. KVO had voor de rust een doelpuntje verdiend, maar tegelijker­tijd bleef het opletten voor de dreiging van Beerschot, dat indruk maakte en maturiteit toonde.

Efficiënti­e en maturiteit

Die maturiteit werd bij Oostende wat gemist. ‘Ervaring? Niet belangrijk’, zei Blessin daar vorige week nog over. Gelijk had hij, want de Duitser kreeg zijn ploeg na bijna zeven weken al aardig aan het voetballen. Na de rust drukte Oostende Beerschot bij momenten tegen het eigen doel, al kreeg Noubissi eerst nog alleen op Hubert een uitgelezen kans op de 0–2. Iets na het uur kreeg KVO dan toch de gelijkmake­r waar het recht op had. Hjulsager zwiepte prima voor doel, Vandendrie­ssche kopte van dichtbij via de paal binnen.

In het vierde kwartier zag je dat de counterpre­ssing van KVO fysiek enorm veel vergt, waardoor de drang naar voor wat verdween. ‘Maar ik kan nog niet verlangen dat mijn ploeg al een hele wedstrijd de match maakt’, zei de KVO-coach. Het was wel het moment waarop Beerschot de kustploeg ijskoud pakte. Een vrije trap vanop links werd rustig binnengewe­rkt door Noubissi, waardoor Oostende tijdens het slotkwarti­er nog naar een gelijkmake­r moest zoeken. Onder impuls van een sterke Bataille vond het de tweede adem en kansen, maar McGeehan en Hjulsager konden hun schoten niet kadreren. ‘We ontbreken inderdaad nog efficiënti­e, zowel voorin als achterin. Het is een proces waar we de komende weken nog door moeten.’

Beerschot bleek de meest uitgekookt­e ploeg en pakte zijn eerste zege op het hoogste niveau sinds 2013. Voor Oostende is de trip naar Charleroi nu al belangrijk.

1STE SPEELDAG

STAND

 ?? Belga ?? KV Oostende miste wat maturiteit, Beerschot niet.
Belga KV Oostende miste wat maturiteit, Beerschot niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium