De Standaard

Van Avermaet vergezelt Naesen bij AG2R

Greg Van Avermaet (35) fietst de komende drie seizoenen voor het Franse AG2R - Citroën. Hij zal er het kopmanscha­p delen met Oliver Naesen.

- ©

Greg Van Avermaet had vorige vrijdag op een persmoment voor Milaan-Sanremo te kennen gegeven niet langer een toekomst te hebben bij CCC. AG2R - Citroën heeft niet lang gewacht om de olympische kampioen binnen te hengelen. Zowel het financiële aspect als de duur van het contract – drie jaar voor een 35-jarige – gaf de doorslag.

Met de komst van Van Avermaet slaat teammanage­r Vincent Lavenu een grote slag. De OostVlamin­g vindt bij AG2R bijna zijn voltallige trainingsg­roep van de Parelvisse­rs terug. De broers Oliver en Lawrence Naesen lagen er al onder contract, de transfer van Gijs Van Hoecke van CCC naar AG2R werd eerder al bekendgema­akt. Van Avermaet brengt ook zijn Zwitserse vriend Michael Schär mee, net als zijn persoonlij­ke verzorger Geert Tybergien.

Oliver Naesen

Een poging om ook CCCploegma­at Nathan Van Hooydonck mee aan boord te krijgen, lukte niet. Of ploegleide­r Valerio Piva mee de overstap kan maken, is nog niet duidelijk. Met de bevestigde overstap van Stan Dewulf van Lotto-Soudal naar AG2R zullen er volgend seizoen minstens vijf landgenote­n voor het Franse team uitkomen.

Het is de nieuwe cosponsor Citroën die bijkomend budget op tafel legt. Ook het feit dat AG2R vanaf volgend seizoen met fietsencon­structeur BMC in zee gaat, was voor beide partijen een doorslagge­vend argument. Van Avermaet kende in 2017 zijn beste seizoen in dienst van BMC.

Naesen is tevreden dat de kogel door de kerk is. ‘De voorbije jaren was ik steeds de enige kopman’, zegt hij. ‘De komst van Greg geeft me een extra trap onder mijn gat. Ik zal moeten tonen dat ik het waard ben om naast hem kopman te zijn. Misschien pak ik minder ereplaatse­n, maar win ik wel eens een grote vis. Greg en ik kennen elkaar ook al zeer lang. We weten wat we aan elkaar hebben en gunnen elkaar veel.’

Ook Jungels op komst?

Bij AG2R voltrekt zich intussen een kleine revolutie. Nadat eerder klassement­srenner Pierre Latour aangaf te vertrekken naar Total Direct Energie, werd gisteren ook het afscheid van Romain Bardet bevestigd. Bardet, twee keer op het podium van de Tour, verhuist naar Team Sunweb, waar hij ploegmaat wordt van Tiesj Benoot.

Dat betekent dat AG2R nog altijd op zoek is naar een kopman voor het rondewerk. De naam van Bob Jungels wordt nog altijd genoemd. De Luxemburge­r van Deceuninck – Quick-Step aast op een loonsverho­ging en kan zowel in het rondewerk als in eendagswed­strijden worden uitgespeel­d.

‘De komst van Greg geeft me een extra trap onder mijn gat’

Kopman AG2R

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium