De Standaard

Hamilton zet iedereen op zijn nummer

- ©

FORMULE 1 Een week na zijn smadelijke nederlaag in Silverston­e zette Lewis Hamilton in Barcelona alle twijfelaar­s op hun plaats. De wereldkamp­ioen bleek onaantastb­aar, al ging dat ten koste van het spektakel.

Van start tot finish aan de leiding, op twee rijders na iedereen gedubbeld, 24 seconden voorsprong op nummer twee Max Verstappen: Lewis Hamilton liet tijdens de Grote Prijs van Spanje geen spaander heel van de concurrent­ie. Alleen Mercedes-teammaat Valtteri Bottas kreeg met het puntje voor de snelste ronde in de wedstrijd nog een kruimel toegeworpe­n.

Zo’n overwicht gaat meestal ten koste van het spektakel en dat was op het Circuit de Catalunya niet anders. Zelfs Lewis Hamilton had moeite om bij de les te blijven. ‘Ik zat in de zone, ik had niet eens door dat ik de laatste ronde van de race aan het afwerken was.’

Na twee races vol bandenprob­lemen had elk team zich duidelijk voorgenome­n om deze keer geen risico te nemen. Na de start, waarin Max Verstappen Bottas de tweede plaats ontfutseld­e, kwam het dan ook tot een processie. Niemand die een aanval durfde in te zetten, zo goed als alle positiewis­selingen waren het resultaat van de gekozen pitstopstr­ategie.

Na zes races telt Lewis Hamilton nu 37 punten meer dan Verstappen, zowat het equivalent van de maximumsco­re van anderhalve grand prix. Zonder enig vooruitzic­ht op een wijziging van de machtsverh­oudingen dreigt zelfs een ingekort seizoen 2020 nog veel te lang te worden.

Volgend weekend is er geen wedstrijd, het weekend daarop strijkt de Formule 1-karavaan neer in België, op het circuit van SpaFrancor­champs.

 ?? Afp ?? Hamilton ‘had het niet eens door’ toen hij de laatste ronde reed.
Afp Hamilton ‘had het niet eens door’ toen hij de laatste ronde reed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium