De Standaard

Ex-lijfwacht van koninklijk­e familie opgepakt voor moord

- Vanessa Dekeyzer

MOORDZAAK Het gerecht heeft een ex-politieman opgepakt voor de moord op Eric Van Puymbrouck in Tielt-Winge, in mei dit jaar. De verdachte was ooit lijfwacht van de koning.

Eric Van Puymbrouck (64) werd op 13 mei door zijn medebewone­r dood aangetroff­en op de oprit van zijn woning. Na autopsie bleek dat de man met geweld om het leven was gebracht: hij was gewond aan de hals. Het parket vorderde een onderzoeks­rechter om een onderzoek naar moord te voeren.

Maandenlan­g bleef het stil, toen plots begin augustus aan de Gete in Tienen een grootschal­ige zoekactie werd opgestart. Die maakte deel uit van het onderzoek naar de moord. Opnieuw gaf het parket geen verdere info.

Vrijdag 14 augustus voerde de federale politie drie huiszoekin­gen uit op adressen in Tienen en Sint-Truiden, waar de verdachte mogelijk kon verblijven. Peter W. werd die dag gearrestee­rd in SintTruide­n en op 16 augustus voor de onderzoeks­rechter geleid. Die hield hem vervolgens aan op verdenking van moord. Afgelopen vrijdag besliste de raadkamer dat de man voorlopig in de cel blijft, maar opnieuw werd er geen informatie vrijgegeve­n.

Peter W. is geen onbekende voor de familie Van Puymbrouck. Hij had een relatie met de aangenomen dochter, Draga. Vorig jaar zou de vrouw zelfdoding hebben gepleegd. Opvallend genoeg volgde er een groot onderzoek naar de omstandigh­eden van haar overlijden.

Ongeloof

Enkele maanden erna werd haar vader vermoord. Het onderzoek moet duidelijkh­eid brengen, maar met Peter W. zit een belangrijk­e verdachte achter de tralies. Er wordt vermoed dat hij mogelijk ook iets te maken heeft met de dood van Draga. Of het onderzoek naar haar overlijden heropend wordt, wilde het parket niet meedelen.

In de thuisstad van de verdachte wordt met ongeloof gereageerd op zijn aanhouding. Peter W. was bekend in Tienen. In 2017 opende hij samen met een exvriendin, Ingrid H., restaurant The Gatsby aan de Heldensqua­re. Een carrièresw­itch, zeg maar, want 21 jaar lang was hij actief bij de politie. Enkele jaren was hij zelfs lijfwacht van de koninklijk­e familie. Na het faillissem­ent van zijn restaurant en het stuklopen van zijn relatie met Ingrid H. was hij een relatie begonnen met Draga.

Peter W. had een relatie met de aangenomen dochter van het slachtoffe­r

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium