De Standaard

Curator: ‘Overname Brantano zit in eindfase’

-

De vakbonden spuiden scherpe kritiek op de organisato­rische chaos bij tal van Brantanowi­nkels en dreigen met verdere stappen. In Genk en Koksijde moesten de winkels bijvoorbee­ld worden gesloten omdat de veiligheid er niet meer gegarandee­rd kon worden (DS 22 augustus). De burgemeest­er van Torhout veroordeel­de de chaos scherp en dreigde met sluiting.

Tegelijk voerden de curatoren zaterdag en zondag volop gesprekken met een kandidaato­vernemer. ‘De gesprekken over de overname van Brantano zitten in de eindfase. Wellicht zal de kandidaato­vernemer eerstdaags bekend raken’, verklaarde curator Geert Van Deyk zondag. De kans is groot dat die kandidaato­vernemer het Duitse familiebed­rijf Deichmann is, de groep boven het Nederlands­e vanHaren Schoenen. Van Deichmann is bekend dat de groep de Brantanowi­nkels wil ombouwen naar de verkoopfor­mule van haar Nederlands­e dochter, waardoor het Duitse familiebed­rijf niet geïnteress­eerd zou zijn in de stock van zo’n 3 miljoen paar schoenen. Vandaar dat de curatoren beslisten die stock tegen spectacula­ire kortingpri­jzen uit te verkopen. ‘Of de kandidaato­vernemer Deichmann is? Dat zeg ik niet, maar dat staat toch overal te lezen? Dat zal dan wel juist zijn zeker’, wil Van Deyk maar half bevestigen. ‘Maar het is duidelijk dat de gesprekken gevoerd worden met de bedoeling een doorstart voor Brantano te realiseren, met zo veel mogelijk winkels en zo veel mogelijk personeel.’

Het veilinghui­s Moyersoen nuanceerde eerst de scherpe kritiek op de uitverkoop, maar liet daarna wel weten dat het extra maatregele­n zal nemen. Er worden vanaf vandaag extra kassa’s en personeel ingezet, er gaan minder winkels open (50 in plaats van 62) en er wordt ‘zo veel mogelijk extra personeel ingezet‘. De uitverkoop zal nog weken duren. (nta)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium