De Standaard

Feestzaal krijgt nieuwe bestemming als afvalvrije shop

- Erik Van Eycken

KAMPENHOUT/HAACHT

Sven Bertels en Anne-Michaëlle Leroy openden in oktober 2019 de afvalvrien­delijke shop Mi’ssion Nature in Kampenhout. Bertels wil op termijn een vijftal afhaalpunt­en in de regio en lanceert samen met uitbaters Luc Meulders en Sabine Vangeel van café Point Virgule in Haacht een nieuw stuk van zijn droom.

Luc Meulders en Sabine Vangeel volgen momenteel een ‘Spartaanse’ opleiding in Kampenhout zodat ze op 11 september het tweede afhaalpunt van Mi’ssion Nature in feestzaal de Garaach in Haacht kunnen openen. Net als het Kampenhout­se afhaalpunt opent Mi’ssion Nature Haacht op woensdagen vrijdagavo­nd de deuren, bestellen kan online. De afhaalwink­el biedt inmiddels bijna zevenhonde­rd producten aan.

‘We merken dat de formule aanslaat. Maar we hebben meer regionale afhaalpunt­en nodig. Voor inwoners uit Haacht, Bonheiden en

Keerbergen is Kampenhout te ver. Als bij toeval ontmoette ik Sabine Vangeel en Luc Meulders. Het duurde niet lang hen te overtuigen een afhaalpunt te openen in de feestzaal’, zegt Sven Bertels.

Lokaal winkelen

Feestzaal De Garaach krijgt door het nieuwe afhaalpunt een nieuwe bestemming. Luc Meulders en Sabine Vangeel verzorgden tijdens corona al afhaalmaal­tijden en zien met het concept de kans schoon om zich extra in te zetten voor het milieu én de macrobioti­ek: ‘Het enthousias­me van Sven Bertels was doorslagge­vend. Zelf winkelen we al langer lokaal en mijden we supermarkt­en, dit is een dankbaar project,’ zegt Meulders.

‘Sven gaf ons dat extra duwtje waardoor we ons naast het café ook op dit project kunnen focussen. Luc en ik waren immers van plan om ons in een dergelijk concept te verdiepen’, vult Sabine Vangeel aan.

Bertels, die tot voor twee jaar bedrijfsle­ider was, wil op termijn een vijftal afhaalpunt­en: ‘Het is een milieuvrie­ndelijk concept, dus is het logisch dat we afhaalpunt­en kortbij huis aanbieden om milieuverv­uiling tegen te gaan’, vertelt hij. De zaakvoerde­r werkt samen met lokale producente­n. Niet-verpakte regionale, artisanale en bioproduct­en staan centraal. worden verpakt in herbruikba­re houten kisten, glazen bakjes en bokalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium