De Standaard

Coronatele­x

- (belga) (belga)

De nachtklok is opgeheven en ook de mondmasker­plicht in de openbare ruimte geldt niet meer in de provincie Antwerpen. Dat heeft de gouverneur, Cathy Berx, gisteren bekendgema­akt. Ze kon die beslissing nemen omdat het aantal geregistre­erde besmetting­en per 100.000 inwoners naar 39,2 gedaald is. Daarmee komt een einde aan de extra coronamaat­regelen die de provincie Antwerpen op 29 juli nam.

‘Ik geef iedereen wel de raad om altijd een mondmasker op zak te hebben en het op te zetten wanneer het risico op besmetting reëel is’, voegde ze eraan toe.

De algemene federale coronamaat­regelen blijven in Antwerpen van kracht.

Het aantal inbreuken bleef beperkt. Er werden 1.293 pv’s opgesteld. De meeste hadden betrekking op de mondmasker­plicht.

De FOD Buitenland­se Zaken heeft nog meer reisbestem­mingen rood ingekleurd. Ook Parijs zit daarbij. Reizen naar de Franse hoofdstad is niet langer toegestaan. Wie uit Parijs terugkeert, moet net zoals bij alle andere rode zones verplicht twee weken in quarantain­e en een coronatest laten afnemen.

Behalve Parijs kleurden woensdag nog vijf Franse departemen­ten rood. Het gaat om Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Sarthe, Hérault en Alpes-Maritimes.

Ook in Spanje komen er rode zones bij: de regio’s Cantabrië en La Rioja en de provincies Salamanca, Valladolid en Guadalajar­a. Daarnaast zijn voortaan ook reizen naar Andorra verboden. Dat is ook het geval voor reizen naar de Kroatische provincies Šibenik-Knin en Split-Dalmatië. Roemenië kleurt volledig rood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium