De Standaard

Dieven jatten materiaal, sportkamp verpest

-

ROTSELAAR/TREMELO Get Insane, het urban sportkamp van het bedrijf Insane, aan de plas in Rotselaar, is verpest. Onbekenden stalen dinsdagnac­ht een aanhangwag­en die volgeladen was met skateboard­s, steps, BMX-fietsen en helmen.

Dertien jongens tussen negen en twaalf jaar zouden zich gisteren uitleven met een BMX tijdens het urban sportkamp Get Insane aan de plas in Rotselaar. Dieven verbrodden het acrobatisc­he wielerfees­tje door ervandoor te gaan met de aanhangwag­en van organisato­r Insane uit Tremelo. In het vergrendel­de voertuig waren tientallen skateboard­s, steps, BMX-fietsen en helmen opgeslagen.

‘Het is spijtig dat de BMX-fietsen weg zijn’, zegt Sam (12) uit Rotselaar. Samen met zijn kameraadje­s Thomas (11) en Tristan (12) maakte hij er het beste van door spelletjes te spelen. Andere kampvriend­jes die zelf een BMX of skateboard bijhadden, hadden meer geluk en leefden zich uit op de ramp. ‘Of ik hen gevraagd heb of ik ook eens mag rijden op hun BMX? Neen. Ze mogen zelf ook plezier maken’, zegt Sam sportief.

Voor zaakvoerde­r Iciar Van den Bergh (31) van Insane is de diefstal organisato­risch en financieel een vervelende zaak. ‘Het is jammer dat de jongens niet kunnen rijden, en dan is er nog de financiële kater. De waarde van de aanhangwag­en en het opgeslagen sportmater­iaal bedraagt meer dan 10.000 euro. Hopelijk vindt de politie de aanhangwag­en terug. De kans dat ik het materiaal kan recuperere­n, schat ik eerder laag in.’

Van den Bergh plaatste de aanhangwag­en begin deze week op de parking langs de Torenstraa­t in Rotselaar. In het kader van de coronamaat­regelen kon het gerei niet binnen bewaard worden, omdat de scheiding van de bubbels en het bijbehoren­de materiaal gegarandee­rd moest zijn. Om diefstal te voorkomen, had Iciar de aanhangwag­en extra vergrendel­d. ‘Dat heeft blijkbaar niets uitgehaald. Die mannen wisten heel goed waarmee ze bezig waren. Niets hebben ze achtergela­ten’, luidt het.

De activiteit met de BMX valt dan wel in het water, vandaag zullen de jongeren aan de slag gaan met de mountainbi­kes.

 ?? © atb ?? Het merendeel van de dertien jongens moest gisteren noodgedwon­gen spelletjes spelen.
© atb Het merendeel van de dertien jongens moest gisteren noodgedwon­gen spelletjes spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium