De Standaard

Meghan Markle en prins Harry sluiten deal met Netflix

- (vdr) (edm)

STREAMING Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben een meerjarend­eal gesloten met de Amerikaans­e streamingd­ienst Netflix. Het stel zal zowel documentai­res als films en (kinder)reeksen voor de streamingd­ienst maken. ‘We gaan ons concentrer­en op informeren­de programma’s die hoopvol zijn’, laten ze weten in een statement aan The New York Times. ‘Als jonge ouders willen we ook inspireren­de familiepro­gramma’s maken.’ De twee verhuisden eerder dit jaar naar Californië. Volgens Angelsaksi­sche media hadden ze alvorens deze deal te sluiten al met verschille­nde Hollywoods­tudio’s aan tafel gezeten. De vergelijki­ng met de deal die de Obama’s met Netflix in 2018 aangingen ligt voor de hand. Dat powerkoppe­l maakte al twee producties voor Netflix. Zo was er de film Becoming rond Michele Obama’s boektourne­e en de Oscarwinne­nde documentai­refilm American factory, over een Amerikaans bedrijf dat in Chinese handen valt.

Er is niets bekend over de financiële kant van de deal. Al is wel geweten dat Netflix grote sommen betaalt om grote namen naar zich toe te trekken. Het is nog niet duidelijk wanneer het eerste project te bekijken zal zijn.

Ariana Grande breekt record

INSTAGRAM Ariana Grande was al anderhalf jaar de meest gevolgde vrouw op Instagram, na Kylie Jenner (193 miljoen volgers) en Selena Gomez (191 miljoen volgers), maar de 27-jarige zangeres heeft nu als eerste vrouw de kaap van 200 miljoen volgers gerond. Om de meest gevolgde persoon op Instagram te kloppen, zal ze toch nog wat volgers moeten ronselen. De account van voetballer Cristiano Ronaldo steekt er nog steeds met kop en schouders bovenuit, met bijna 238 miljoen volgers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium