De Standaard

Automobili­st zet zich pal voor brandweerk­azerne

- (rdb)

BRUSSEL Een lichte vrachtwage­n hinderde in Brussel donderdaga­vond een tijdje de ziekenwage­ns om uit te rukken uit de kazerne. De foutparkee­rder was al ‘gevlucht’ bij aankomst van de politie.

De bestuurder van een lichte vrachtwage­n trok zich donderdaga­vond maar weinig aan van het parkeerver­bod dat geldt aan de kazerne langs de Helihavenl­aan. De man parkeerde zijn voertuig pal voor de grote garagedeur­en. Daar staan onder andere ziekenwage­ns en brandweerw­agens geparkeerd, klaar om uit te rukken.

De vrachtwage­n werd rond 18.30 uur opgemerkt door het personeel en veroorzaak­te meteen onrust. Geen van de ziekenwage­ns kon immers uitrukken in geval van nood. Het voertuig was afgesloten en de bestuurder was nergens te bespeuren. Intern werd er meteen het één en ander aangepast, zodat de ziekenwage­ns toch langs een andere uitgang naar buiten zouden kunnen.

‘We wensen eraan te herinneren dat bij bepaalde medische aandoening­en, zoals een hartstilst­and, elke minuut kostbaar is’, benadrukt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. ‘Elke verloren minuut bij het opstarten van een reanimatie heeft een grote invloed op de overleving­skansen en op de levenskwal­iteit van de patient achteraf. Bij deze dan ook een dringende oproep om de wegcode na te leven en onze garages niet te blokkeren.’

De politie werd opgeroepen, maar bij aankomst, zo’n twintig minuten later, was de bestuurder al verdwenen.

 ?? © ?? De chauffeur van de bestelwage­n hinderde de hulpdienst­en. Brandweer Brussel
© De chauffeur van de bestelwage­n hinderde de hulpdienst­en. Brandweer Brussel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium