De Standaard

Goffin en Mertens gaan door

- (blg)

TENNIS Elise Mertens (WTA 18) heeft zich vrijdag vlot geplaatst voor de derde ronde op de US Open, het tweede grandslamt­oernooi van het seizoen.

In de tweede ronde op Flushing Meadows in het Amerikaans­e New York haalde onze landgenote het in twee sets van de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 82): 6-3 en 7-5 na 2 uur en 13 minuten, in een wedstrijd die gespreid moest worden over twee speeldagen.

Donderdag werd het duel bij een 6-3 en 1-0 stand in het voordeel van Mertens stilgelegd vanwege de regen in New York. Bij de hervatting vrijdag liet Mertens zich nog bijna in de luren leggen door de Spaanse. In set twee kwam ze 3-5 achter, om vervolgens alsnog vier games op rij te winnen en de kwalificat­ie voor de derde ronde veilig te stellen. Daarin neemt ze het zaterdag op tegen de Amerikaans­e Catherine McNally (WTA 124), die het eerder verrassend haalde van Ekaterina Alexandrov­a (WTA 29). De Russin kegelde in de openingsro­nde Kim Clijsters uit het toernooi.

Mertens is de laatste Belgische die nog in de running is in het enkelspel bij de vrouwen.

Enige Belg

Bij de mannen heeft David Goffin (ATP 10) heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de achtste finales.

De 29-jarige Luikenaar, het zevende reekshoofd in New York en de enige Belg op de hoofdtabel bij de mannen, versloeg in de derde ronde de Serviër Filip Krajinovic (ATP 28) in drie sets: 6-1, 7-6 (7/5) en 6-4 na twee uur en vier minuten. De 29-jarige Goffin neemt voor de negende keer deel aan het grandslamt­oernooi op Flushing Meadows.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium