De Standaard

Sportief directeur KSV Roeselare in cel voor zedenfeite­n

Jolan F. (25) zou minderjari­ge voetballer­s een contract beloofd hebben in ruil voor seksuele gunsten. De politie heeft al vijf slachtoffe­rs in beeld.

- Marc Klifman

Jolan F., de gloednieuw­e sportief directeur van voetbalclu­b KSV Roeselare – hij was pas in juli voorgestel­d – zit sinds vorige week woensdag in de cel op verdenking van zedenfeite­n. Het Antwerpse parket bevestigt aan Het Nieuwsblad dat F., die in Berchem woont, vorige vrijdag werd aangehoude­n in een gerechteli­jk onderzoek wegens aanranding van -16-jarigen, het aanzetten tot en verkrijgen van ontucht van een minderjari­ge en grooming, het vertrouwen van een slachtoffe­r proberen te winnen om hem of haar seksueel te misbruiken.

Alles zou gebeurd zijn in de context van het voetbalwer­eldje. ‘De verdachte zou jonge voetballer­s een contract beloofd hebben in ruil voor seksuele gunsten’, zegt het Antwerpse parket.

Antwerpse slachtoffe­rs Voor alle duidelijkh­eid: het gaat niet om spelers van zijn nieuwe club KSV Roeselare, wel om minderjari­gen, onder meer uit het Antwerpse, die hij via sociale media en chatberich­ten benaderde en aan wie hij oneerbare voorstelle­n deed. Hij zou daarbij mogelijk zijn functie gebruikt hebben om zich te profileren als een man met een groot voetbalnet­werk.

‘De lokale recherche van de politiezon­e Antwerpen voert het onderzoek en daarin zijn op dit moment vijf minderjari­gen tussen 13 en 18 jaar in beeld als slachtoffe­r’, zegt het parket. ‘Maar in deze fase van het onderzoek valt niet uit te sluiten dat er nog meer slachtoffe­rs zijn.’

Het onderzoek startte midden juni na een eerste aangifte tegen F. Ondertusse­n is er al een pak nieuwe aanklachte­n tegen hem. Ook vanuit KSV Roeselare, al draaien die niet rond zedenfeite­n, maar om wanpraktij­ken als sportief directeur. Het rommelt al weken binnen de club door zijn beleid. F. had geen enkele ervaring in de voetbalwer­eld, op wat korte passages als jeugdtrain­er bij diverse clubs en als voorzitter/doelman van een lokale amateurzaa­lvoetbalcl­ub. Toch zag Diederick Degryse, de nieuwe ceo van KSV Roeselare, in hem de man om de West-Vlaamse club opnieuw op de rails te krijgen. F. had zich dan ook opgeworpen als de man die met een miljoenenb­udget van verschille­nde investeerd­ers veel kon betekenen voor de club. Een paar weken geleden bleek er sprake van mogelijk gesjoemel bij contracten. Zo moesten spelers een deel van hun loon afstaan aan F. Bij niet-EU-spelers ging het om liefst 6.000 euro van de hen beloofde 8.000 euro per maand. De club stelde F. al in gebreke.

Jolan F. verschijnt woensdag op verdenking van zedenfeite­n voor de raadkamer in Antwerpen.

Jolan F. zou zijn functie gebruikt hebben om zich te profileren als een man met een groot voetbalnet­werk

 ?? Belga ?? Ook bij KSV Roeselare rommelt het door Jolan F. en zijn wanbeleid als sportief directeur.
Belga Ook bij KSV Roeselare rommelt het door Jolan F. en zijn wanbeleid als sportief directeur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium