De Standaard

Brussel laat cultuurhui­zen hun capaciteit fors uitbreiden

-

BRUSSEL De stad Brussel geeft de cultuurhui­zen op haar grondgebie­d de toestemmin­g om de bezetting van hun zalen te verhogen naar 50 tot 70 procent van de normale capaciteit. Tegen eind november wil de stad Brussel zelfs terugkeren naar een volledige bezetting.

stad Brussel heeft na de versoepeli­ng van de maatregele­n voor cultuurhui­zen van de federale Veiligheid­sraad de cultuurhui­zen op haar grondgebie­d een bezoek gebracht. De verschille­nde zalen konden immers een dossier indienen bij hun stad en gemeente om zo extra bezoekers te kunnen opvangen.

‘Burgemeest­er Philippe Close (PS) heeft samen met schepen van Cultuur Delphine Houba (PS) en een viroloog de verschille­nde cultuurhui­zen bezocht die een aanvraag hadden ingediend’, verduideli­jkt Maïté Van Rampelberg­h, woordvoerd­er van burgemeest­er Close.

Voorwaarde­n

‘Aan de hand van het ingediende dossier en de bevindinge­n van de viroloog is daarop – conform de coronamaat­regelen – voor ieder cultuurhui­s apart een aanbevelin­g gedaan. De zalen kunnen naargelang de bevindinge­n hun capaciteit verhogen naar 50 tot 70 procent van de totale capaciteit.’

Uiteraard moeten de zalen aan enkele voorwaarde­n voldoen. Het dragen van een mondmasker en de fysieke afstand van één zitplaats tussen elke toeschouwe­r of bubbel is daarbij verplicht. Tegelijker­tijd wordt ook reserveren, het verzamelen van contactgeg­evens, het aanbrengen van looplijnen, de aanwezighe­id van stewards, het ventileren van de zaal en het ontsmetten van infrastruc­tuur verplicht.

Verdubbeli­ng

De Ancienne Belgique (AB) is tevreden met de nieuwe maatregel, maar verduideli­jkt dat de maximumcap­aciteit van 2.000 bezoeDe kers nog veraf is. ‘Deze maatregel moeten we toepassen op onze theaterops­telling en dan komen we op een capaciteit van 482 personen’, zegt directeur Tom Bonte.

Bonte juicht de beslissing van de stad Brussel toe, maar wacht op bevestigin­g van de Vlaamse overheid. ‘Als deze beslissing bevestigd wordt, verdubbele­n we ruim de 200 plaatsen die tot nu toe gecommunic­eerd waren. Concreet komen er dan tickets vrij voor concerten die al uitverkoch­t waren.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium