De Standaard

‘Iemand wilde geld slaan uit naaktbeeld­en BV’s’

- (cel)

EVELINE ‘Er is geprobeerd om geld te verdienen met de gelekte, expliciete foto’s van enkele BV’s.’ Dat zeggen de advocaten van de zanger Stan Van Samang, een van de betrokken BV’s. De beelden werden namelijk niet alleen te koop aangeboden aan de satirische website ’t Scheldt, een dag later doken de beelden ook op bij een Nederlands internetfo­rum voor homomannen. Het forum zelf is gratis te bezoeken, maar wie de geposte foto’s van nabij wil bekijken, moet een kredietkaa­rt bovenhalen.

De persoon met de gebruikers­naam ‘D202019’ die de foto’s op het forum zette, had zich pas een dag eerder geregistre­erd en heeft sindsdien niets van zich laten horen op de site.

Profession­eel

‘Het is duidelijk dat er hier geld mee gemoeid is’, zegt Patrick Höfströssl­er, een van de drie advocaten. ‘Met wat wij nu weten, gaat het hier volgens mij niet om een verhaal van een dolverlief­de fan die de aandacht zocht van haar idool.’

Volgens de advocaten werd hun cliënt heel doelgerich­t aangepakt, en waren de dader of daders bewust op zoek naar compromitt­erende beelden: ‘Ze hadden een duidelijke, profession­ele insteek.’

Of ‘Eveline’, die de compromitt­erende beelden bemachtigd­e, ook de persoon is die er geld probeerde uit te slaan, is onduidelij­k. Volgens onze informatie waren de bewuste beelden op 4 september namelijk al ruim verspreid via WhatsApp.

Tot het onderzoek meer duidelijkh­eid brengt, blijft het gissen waarom iemand enkele BV’s maandenlan­g aan het lijntje hield, om langzaam hun vertrouwen te winnen en hen uiteindeli­jk zeer expliciete beelden af te troggelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium