De Standaard

WINEEN IPHONE 12*

-

Niemand kan ‘motherf ***** ’ zeggen zoals Samuel L. Jackson. Maar Amerikaans­e burgers van stemgerech­tigde leeftijd kunnen wel van de meester zelf leren vloeken in vijftien talen. Op voorwaarde dat minstens 2.500 van hen zich via zijn website Headcount registrere­n om mee te stemmen in de presidents­verkiezing­en van 3 november. Dat belooft de acteur op Twitter. Op welke motherf ***** ze moeten stemmen, zegt Jackson er niet bij, maar hij noemde Trump deze week nog ‘gevaarlijk voor het land’.

Nicki Minaj pleegde geen inbreuk op het auteursrec­ht van Tracy Chapman toen ze een song baseerde op ‘Baby can I hold you’, heeft een rechter beslist. Minaj maakte haar eigen nummer ‘Sorry’ op basis van ‘Baby can I hold you’ zonder vooraf toestemmin­g te vragen. Maar dat is een ingeburger­de praktijk, oordeelt de rechter nu: achteraf toestemmin­g vragen volstaat. En dat deed Minaj. Chapman weigerde die toestemmin­g, en dus kwam ‘Sorry’ nooit officieel uit. Maar het nummer was wel online te vinden, en daar is Chapman ongelukkig over.

Billie Eilish heeft het gehad met influencer­s die de coronarege­ls aan hun trendy laarzen lappen. ‘Gek hoe ik mijn beste vrienden al in zes maanden niet geknuffeld heb en jullie zijn gewoon aan het feesten’, zegt ze in haar Instagram-verhaal. Op sociale media waren de jongste tijd heel wat partybeeld­en te vinden, onder meer van een verjaardag­sfeestje van Dua Lipa.

In een video die hij postte op Twitter, urineert Kanye West op een van zijn (vele) Grammy’s. ‘Trust me … I won’t stop’ voegt hij daaraan toe. Maar eigenlijk dreigt hij om juist wél te stoppen, namelijk met muziek te maken. ‘Ik breng geen muziek meer uit tot mijn contract met Sony en Universal is afgelopen’, dreigde hij maandag. De jongste dagen vuurde de rapper een tirade van tweets af aan het adres van beide bedrijven waar hij onder contract ligt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium