De Standaard

Herfstweer

- (belga)

Vandaag verloopt de ochtend droog met opklaringe­n, maar al vlug volgen er perioden met regen of buien. Na de middag is het meestal betrokken en de neerslagka­nsen blijven hoog. Het kwik bereikt gemiddeld 18 graden, maar aan zee en in de Ardennen wordt het niet warmer dan 14 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwesten­wind met windstoten tot 65 km/u. Vanavond vallen er nog enkele buien, maar vannacht gaan de drogere perioden overheerse­n en zijn er ook wat meer opklaringe­n. De minima liggen rond 8 graden en het gaat minder hard waaien.

Twee autodieven opgepakt na achtervolg­ing ANDERLECHT De lokale politie van de zone Zennevalle­i (Halle/ Beersel/Sint-Pieters-Leeuw heeft maandagavo­nd twee mannen opgepakt die op weg waren met een gestolen voertuig. De twee konden pas ingerekend worden na een achtervolg­ing die leidde tot in de Brusselse gemeente Anderlecht.

Het was een patrouille in een anoniem politievoe­rtuig die maandagavo­nd de gestolen wagen, een BMW-3, opmerkte in de Postweg in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) kort nadat via de radio was gevraagd om uit te kijken naar het voertuig. De agenten gingen de gestolen wagen meteen achterna en vroegen bijstand van een tweede patrouille, maar de BMW-3 versnelde en nam de vlucht.

De achtervolg­ing leidde tot in Anderlecht, waar de twee inzittende­n van de BMW het voertuig achterliet­en en te voet verder vluchtten. De bestuurder werd snel ingerekend toen hij een tweede politievoe­rtuig zag naderen, terwijl de passagier eerst nog probeerde om zich in het struikgewa­s te verbergen en vervolgens wegliep. Ook hij werd een honderdtal meter verderop gearrestee­rd.

De twee, 26 en 27 jaar oud, bleken illegaal in het land en werden ter beschikkin­g gesteld van het parket.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium