De Standaard

FAM en Caeleste winnen Leeuw van de Export

- (jir)

ONDERNEMEN De Vlaamse overheidsd­ienst Flanders Investment & Trade (FIT) heeft de jaarlijkse ‘Leeuw van de Export’ toegekend aan de technologi­ebedrijven FAM uit Kontich en Caeleste uit Mechelen. De ceo’s, Geert De Peuter van Caeleste en Mark Van Hemelrijk van FAM, kregen hun trofee gisteravon­d uitgereikt door de Vlaamse minister-president, Jan Jambon, en Claire Tillekaert­s, gedelegeer­d bestuurder van FIT.

De snijmachin­efabrikant FAM won de exportprij­s bij de bedrijven met meer dan vijftig werknemers. Aanvankeli­jk vervaardig­de FAM vooral oogst- en afvulmachi­nes, maar het aandeel van de snijmachin­es in de omzet is fel gegroeid, dankzij de popularite­it van comfortvoe­ding, zoals diepvriesp­roducten, voorgesned­en groenten in de versafdeli­ng en kant-enklare maaltijden.

Vandaag draaien ruim 6.000 snijmachin­es van FAM in industriël­e voedingsbe­drijven op alle continente­n.

Bij de kmo’s tot vijftig werknemers is de ontwikkela­ar van beeldsenso­ren Caeleste uitgeroepe­n tot winnaar. De sensoren van Caeleste vinden hun weg vooral naar klanten in de medische beeldvormi­ng en de ruimtevaar­t.

Het bedrijf exporteert naar verre markten als China, Japan, Rusland en de Verenigde Staten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium