De Standaard

Uniefs vragen studenten waakzaam te blijven

-

VERSOEPELI­NG In een mail van rector Herman Van Goethem en corona-experten roept de U-Antwerpen haar studenten op om extra waakzaam te blijven, en de aangekondi­gde ‘versoepeli­ngen’ van de coronamaat­regelen niet te volgen.

Woensdag besliste de Nationale Veiligheid­sraad dat de ‘bubbel van vijf’ per huishouden wordt afgeschaft. Iedere burger mag nu nauwe contacten hebben met vijf personen. De universite­it vindt dat geen goed idee, mede omdat het coronaviru­s breed aan het verspreide­n is onder jongvolwas­senen.

Rector Herman Van Goethem roept de studenten op de nauwe contacten buiten de thuisomgev­ing zo beperkt mogelijk te houden. Zijn oproep is mee onderteken­d door de professore­n Herman Goossens, Pierre Van Damme en Erika Vlieghe, en door professor Guy Hubens, decaan van de faculteit geneeskund­e en gezondheid­swetenscha­ppen.

In de leslokalen van de universite­it blijft de code oranje gelden, wat inhoudt dat de capaciteit van de aula’s tot 20 procent beperkt wordt. ‘We bevelen ten zeerste aan om ook buiten de leslokalen onderling zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden en mondmasker­s te dragen wanneer dat niet kan’, klinkt het nog in de mail.

De Uhasselt, Kuleuven en de Ugent sloten zich bij die oproep aan en schreven gelijkaard­ige mails naar hun studenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium