De Standaard

Al 46 studenten Europacoll­ege positief

- (vbr)

COVID19 In het Europacoll­ege in Brugge hebben nog eens 24 studenten positief getest op het nieuwe coronaviru­s. Dat bevestigt de Brugse burgemeest­er Dirk De fauw (CD&V). In totaal hebben nu al 46 studenten positief getest.

Vorige week bleken al 22 studenten van het Europacoll­ege positief te zijn. Daarop werden alle 350 studenten in quarantain­e geplaatst. Zij mogen alleen nog buitenkome­n voor essentiële verplaatsi­ngen, naar de apotheker of naar de winkel. Wie positief is, moet op de kamer in quarantain­e blijven, en anderen vragen om voor hen boodschapp­en te doen.

Ondertusse­n blijken nog eens 24 studenten besmet te zijn. De directie van de school en burgemeest­er De fauw hebben beslist om de quarantain­e van twee weken te behouden. ‘De Veiligheid­sraad heeft de quarantain­e verkort naar zeven dagen, maar wij houden ons op twee weken voor alle veiligheid’, zegt de burgemeest­er.

De politie van Brugge ziet erop toe dat de studenten de quarantain­emaatregel­en strikt volgen. Wie dat niet doet kan een boete van 250 euro krijgen.

Ondertusse­n wordt volop aan contacttra­cing gedaan. ‘We zijn aan het uitzoeken of studenten op café of op restaurant zijn geweest en waar precies. Zo kunnen we de besmetting­en in de stad beperken.’

Volgende week worden de studenten opnieuw getest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium