De Standaard

Van Vleuten uit de losse (gebroken) pols?

- Guy Van Den Langenberg­h

WIELRENNEN De Nederlands­e Annemiek van Vleuten wil zichzelf opvolgen als wereldkamp­ioene, hoewel ze vorige week nog haar pols brak.

De drie meest recente wereldtite­ls bij de vrouwen waren telkens voor Nederland. Chantal Blaak, Anna van der Breggen en vorig jaar Annemiek Van Vleuten, na een onwaarschi­jnlijke solo in het Britse Yorkshire. Dat ze haar titel vandaag verdedigt, is een half mirakel. Iets meer dan een week geleden brak ze haar pols bij een val in de Giro Rosa.

Al werd snel duidelijk dat ze het WK niet meteen uit haar hoofd hoefde te zetten. Donderdag kreeg ze groen licht van haar dokters om deel te nemen. ‘Ik kan het zelf ook niet geloven dat ik hier sta’, zei Van Vleuten bij haar aankomst in Imola. ‘Vorige week, na mijn val in de Giro, dacht dat ik mijn wereldkamp­ioenschap én mijn seizoen erop zaten. En nu sta ik hier. Volgens

mijn dokters kan ik de blessure niet verergeren door te rijden. Een brace zal mijn pols extra beschermin­g geven.’

Troeven achter de hand

Blijft maar de vraag hoe goed Van Vleuten nog is, want de afgelopen dagen heeft ze amper kunnen trainen. Maar Nederland heeft nog wel wat troeven achter de hand. Anna van der Breggen, de kersverse wereldkamp­ioene tijdrijden, staat zonder stress aan de start en ook Marianne Vos bewees de voorbije week in de Giro Rosa dat haar conditie optimaal is. De meeste tegenstand zal ongetwijfe­ld komen van thuisrenst­er Elisa Longo Borghini, de Ierse Lizzy Deignan en de Poolse Kasia Niewiadoma.

Van de Belgen wordt weinig verwacht. Voor Jolien D’hoore viel het parcours te zwaar uit en Lotte Kopecky besloot haar selectie te weigeren om de Belgische titel te kunnen veroveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium