De Standaard

En de winnaar van het debat is... de vlieg

- (kw)

Woensdag, Salt Lake City. Het debat tussen de Amerikaans­e vicepresid­ent Mike Pence en zijn uitdager, de Democratis­che senator Kamala Harris, verliep iets beschaafde­r dan het eerste debat tussen presidents­kandidaten Donald Trump en Joe Biden. Veel prangende thema’s passeerden de revue, zoals de politieher­vormingen, de raciale ongelijkhe­id en de aanpak van covid-19. Het was zelfs een ‘eerder normaal debat’, concludeer­de CNN-presentato­r Jake Tapper.

Anderen vonden het ronduit saai. En Trump, die twitterde na afloop vliegensvl­ug: ‘Mike Pence WON BIG!’. Maar de biggest star van het debat was een kleine zwarte vlieg. Zij landde op de perfect gecoiffeer­de zilvergrij­ze haren van Mike Pence (wat een kleurcontr­ast!). En de vlieg had het er helemaal naar haar zin. Ze volgde het debat gedurende 2 minuten en 3 seconden van heel nabij.

Vanuit de oogverblin­dende witte landingsba­an kon de vlieg, net als de deelnemers van het debat, haar poten in onschuld wassen en haar facetogen laten rollen over het politiek theater. Het schouwspel was zo inspireren­d dat het een lawine van creativite­it uitlokte op sociale media. Zo plaatste het team van Biden snel een foto van de Democratis­che kandidaat-president met een vliegenmep­per in de aanslag op zijn Twitteracc­ount. Catch ‘em if you can, maar de vlieg is ondertusse­n vereeuwigd op sociale media.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium