De Standaard

Hamilton zet zijn voet naast Schumacher

Lewis Hamilton (35) heeft met zijn 91ste GP-zege het ongenaakba­re record van Michael Schumacher geëvenaard. Ook zijn zevende wereldtite­l ligt nu binnen handbereik.

- © Gert Vermersch

Lewis Hamilton werd na zijn overwinnin­g in de GP van de Eifel verrast door Mick Schumacher. De zoon van zevenvoudi­g wereldkamp­ioen Michael schonk een helm van zijn vader aan Hamilton, die net het zegerecord van Schumacher had geëvenaard. De Britse wereldkamp­ioen was sprakeloos.

‘In mijn kinderjare­n speelde ik weleens een racespelle­tje’, zei Hamilton. ‘En toen was ik meestal Michael Schumacher. Iemand die zijn sport zo domineerde en jaar na jaar de beste was, die kan je als jonge kerel alleen maar bewonderen. Dat ik ooit evenveel overwinnin­gen als Michael zou behalen, dat kon ik me toen nooit voorstelle­n. Ik besefte het hier trouwens pas tijdens mijn uitloopron­de, toen ik al enkele minuten over de streep was.’

Niet dat Hamilton vooraf geen tijd had gehad om eraan te denken. Teammaat Valtteri Bottas verdween al snel uit de wedstrijd – de eerste opgave om technische redenen voor een Mercedes-rijder in meer dan twee jaar – en Max Verstappen kon slechts aansluiten na tussenkoms­t van de safety car. Maar zelfs dan kon de Nederlande­r nooit een bedreiging vormen voor Hamilton. Die telt in de WK-tussenstan­d nu 69 punten voorsprong op Bottas. Dat betekent dat Hamilton over twee races al zeker kan zijn van een zevende wereldtite­l. Ook dat zal een evenaring van het record van Schumacher zijn.

Eerste podium voor Renault Door de opgaves van Bottas en Red Bull-rijder Albon stond er ook nog eens een rijder uit de middenmoot op het podium. Daniel Ricciardo bezorgde Renault een eerste podium in het hybridetij­dperk, en dat liet de Australiër om meer dan één reden breed grijnzen. ‘Nu moet mijn teambaas Cyril Abiteboul een tattoo laten zetten’, stelde Ricciardo. ‘Dat was de afspraak die we begin dit seizoen hebben gemaakt. En ik mag kiezen wat het wordt.’

Waasland-Beveren en OHL falen niet in beker

VOETBAL Terwijl de eersteklas­sers van een kleine break genieten, moesten Waasland-Beveren en OH Leuven al aan de bak in de vijfde ronde van de Beker van België. Reden was dat 1A dit seizoen van zestien naar achttien clubs werd uitgebreid.

OHL haalde het zonder overschot met 0–2 bij eerstenati­onaler Knokke dankzij Xavier Mercier, goed voor een goal en een assist op Frédéric Duplus. Waasland-Beveren werd evenmin verrast. Goals van Daan Heymans en nieuwe aanwinst Michael Frey leverden een 3–0-thuisoverw­inning op tegen Sparta Petegem.

Neuville houdt titelkanse­n gaaf

RALLY Door in de laatste klassement­srit van de Rally van Sardinië zesvoudig wereldkamp­ioen Sébastien Ogier de tweede plek te ontfutsele­n, houdt Thierry Neuville zijn kansen op een eerste wereldtite­l gaaf. De Hyundaikop­man klimt naar de derde plaats in de WK-tussenstan­d en heeft met nog twee manches te gaan 24 punten achterstan­d op Toyota-rijder Elfyn Evans. De zege op Sardinië ging naar Dani Sordo. Op 19 november wordt in Ieper de volgende en voorlaatst­e WK-manche afgewerkt.

Hamilton kan over twee races al zeker kan zijn van een zevende wereldtite­l, weer een evenaring van het record van Schumacher

 ?? Bryn Lennon/afp ?? Lewis Hamilton kreeg een helm van Schumacher: ‘Ik had nooit gedacht evenveel zeges te halen.’
Bryn Lennon/afp Lewis Hamilton kreeg een helm van Schumacher: ‘Ik had nooit gedacht evenveel zeges te halen.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium