De Standaard

Vier spelers van Antwerp besmet met corona

-

VOETBAL Na nieuwe coronatest­s afgelopen weekend blijkt dat vier spelers van Antwerp FC positief hebben getest op het coronaviru­s. Het gaat om kersvers topaanwins­t Jordan Lukaku, verdediger Abdoulaye Seck en de geblesseer­den Sander Coopman en Alexis De Sart. Ook een aantal mensen uit de sportieve omkadering legden een positieve test af. Spelers en medewerker­s gingen meteen in quarantain­e. De A-kern blijft deze week wel verder trainen, zij het in twee aparte bubbels van maximaal vijftien spelers, waarbij de groep werd ingedeeld in twee aparte kleedkamer­s. De club wil geen enkel risico nemen, aangezien er sportief erg drukke en belangrijk­e weken aankomen voor het stamnummer 1.

Casper Pedersen wint Parijs-Tours WIELRENNEN Op dezelfde dag waarop zijn land- en naamgenoot Mads Gent-Wevelgem won, zette Casper Pedersen (24) gisteren Parijs-Tours naar zijn hand. De Deen van Team Sunweb versloeg na een loodzware en nerveuze race zijn medevlucht­er Benoît Cosnefroy in de sprint.

Belgen grijpen nipt naast goud op EK

ROEIEN Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben het EK roeien net als vorig jaar afgesloten met een bronzen medaille. Het Gents-Brugse tweetal vocht in hun lichte dubbeltwee een spannende driestrijd uit met de Europese titelverde­digers Rommelmann-Osborne en de Italiaanse vicewereld­kampioenen OppoRuta. Het Belgische duo strandde uiteindeli­jk op minder dan één seconde van de Italiaanse winnaars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium