De Standaard

Verlos de VRT van het politieke wanbeheer

-

VRTAUDIT Robrecht Vanderbeek­en hoopt dat de audit de aanleiding is om de privatiser­ing terug te draaien en van de VRT weer een veerkracht­ige publieke dienst te maken. slechts een gecensuree­rde versie van de audit mochten inzien en dat de voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans (N-VA), benadrukte dat geen personen of bedrijven bij naam mochten worden genoemd in die zitting. Transparan­tie troef.

Om de aandacht van de eigen doofpotcul­tuur af te leiden, sloot de N-VA zich bij het zwart-gele offensief aan. Het zou niet om rotte appels gaan, de hele mand is rot, declameerd­e Wilfried Vandaele (N-VA). ‘Programmam­akers of decorbouwe­rs heb ik nog geen mea culpa horen slaan.’ Met die verdachtma­king wil de N-VA druk op de VRT zetten, nu ze als oppositiep­artij minder zendtijd krijgt. De cultuurwer­kers als schietschi­jf, om zelf buiten schot te blijven.

Bart Tommelein (Open VLD) sprak alvast over een knip in de dotatie. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zei dan weer geschrokke­n en geschokt te zijn. Nochtans verklaarde die enkele maanden geleden in het parlement nog dat hij pertinent weigerde een vorige audit in te zien. Daaruit bleek al dat de voormalig ceo Paul Lembrechts directeur Claes rechtmatig had ontslagen en dat hijzelf vervolgens onterecht aan de deur is gezet.

Dat de top van de VRT meer krantenkop­pen haalt dan programma’s van de omroep, is veelzeggen­d

In dit hypocriete theater ontbreekt de grote verantwoor­delijkheid die de regeringsp­artijen zelf dragen. Want waar komen die frauduleuz­e praktijken met onderaanne­mers vandaan? De traditione­le partijen hebben de bankschroe­f van de vermarktin­g op

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium