De Standaard

School sluit wegens zes besmette leerkracht­en

- Hannelore Smitz

BIERBEEK De gemeentesc­hool ’t Klavertje sluit de deuren tot de herfstvaka­ntie, nadat zes leerkracht­en een positieve coronatest hebben afgelegd.

In de hoofdschoo­l van ’t Klavertje in Brempt werden afgelopen weekend de eerste besmetting­en bij leerkracht­en vastgestel­d. ‘Het ging in eerste instantie om twee leerkracht­en’, zegt burgemeest­er Johan Vanhulst (CD&V). ‘Sindsdien zijn we in nauw contact met CLB en gezondheid­sexperten. Intussen hebben zes leerkracht­en een positieve test afgelegd.’

Doordat die zes leerkracht­en uitvielen, werd het moeilijk om alle kinderen nog op te vangen. Vrijdagoch­tend werd beslist om geen risico’s te nemen, en alle leerkracht­en te testen. ‘Er moet een bron zitten in onze school, maar we weten niet waar. Omdat het bijna herfstvaka­ntie is, sluiten we een week vroeger en kunnen we daarna hopelijk met een gezond team herbeginne­n’, zegt Vanhulst. De burgemeest­er benadrukt dat de maatregele­n altijd correct zijn gevolgd. ‘Heel strikt zelfs, dat kon ik zelf vaststelle­n.’

Het gaat alleen om leerkracht­en van de hoofdschoo­l. Maar een van de leerkracht­en die een positieve test aflegde, had dinsdag een overleg met leerkracht­en van de bijscholen. Er werd beslist om risico’s te vermijden en ook die scholen te sluiten.

‘De leerlingen van het zesde moeten in quarantain­e. De andere klassen niet. Er wordt wel aan de ouders gevraagd om de sociale contacten van de kinderen te beperken’, aldus Vanhulst.

 ?? © ?? ‘Er moet een bron zitten op onze school, maar waar?’
ROBtv
© ‘Er moet een bron zitten op onze school, maar waar?’ ROBtv

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium