De Standaard

Dolfijnen, dildo’s en drugs

- Club Flo Elke donderdag om 21.25 uur op VTM2 Cathérine De Kock Cultuurred­actrice

Even leek het alsof Lize Feryn en Flo Windey gewoon op café zaten, maar de gynaecolog­enstoel en de haak naast hen waren natuurlijk weggevertj­es. De twee gingen bdsm uittesten in een fetisjcafé in Antwerpen. Lize Feryn had speciaal voor die gelegenhei­d een leren broek aangetrokk­en.

In Club Flo duikt Windey in de wereld van seks en verdovende middelen, maar choquerend werd het nooit. Tijdens de passage in de sm-kelder hield iedereen zijn kleren netjes aan en werd er een erg softe vorm van bdsm getoond. Windey bezocht ook de enige seksspeelt­jesfabriek in Europa en mocht er haar eigen dildo maken, maar veel wijzer werden we daar niet van. Gelukkig had ze ook een seksspeelt­jesconsule­nte ( ja, dat is een job) uitgenodig­d in haar studio – excuseer club – om er toch nog een informatie­f stukje tv van te maken.

Hadden we trouwens al gezegd dat er voor een seksprogra­mma opvallend weinig naakt in Club Flo zit? Dit is dan ook de bravere versie

van Spuiten en slikken, het Nederlands­e programma over seks en drugs. In plaats van zelf drugs uit te testen zoals de Nederlands­e presentato­ren van Spuiten en slikken doen, koos Windey voor de veiligere en minder sensatione­le optie: ze ging ‘tripsitten’ op twee studenten die xtc namen.

Sommige slaapkamer­verhalen hadden ook een snedigere montage kunnen gebruiken: zo was het fragment waar ze met Average Rob VRporno uitprobeer­de, eerder slaapverwe­kkend dan spannend.

Dat laatste kan ook aan onze leeftijd liggen, want de doelgroep van Club Flo bestaat uit tieners en twintigers die openstaan voor geestesver­ruimende ervaringen. Toch kun je Windey niet verwijten dat ze drugs op een gratuite manier wil promoten. Zo passeerde er onder het motto ‘Vooral niet thuis proberen, kindertjes’, ook een portret van de 23-jarige Isha die van alcohol probeert af te kicken.

Club Flo toont het plezier dat seks en drugs kunnen opleveren, maar laat ook zien wat er fout kan gaan, zonder de liefhebber­s in kwestie te veroordele­n of te betuttelen: dat is fijn. Windey, die zoveel naturel heeft dat haar adem naar boterbloem­pjes ruikt, verstaat bovendien de kunst om praten over seks en drugs vanzelfspr­ekend te laten lijken. De korte canapé-interviews over seks die ze vorige week met actrice Lauren Versnick had en gisteren met Herman Brusselman­s, kwamen over als gemoedelij­ke gesprekken onder bff’s.

Tegelijk lijdt het programma door die studentiko­ze sfeer ook wel aan oppervlakk­igheid en (gespeelde) naïviteit. Wie diepgraven­de analyses over seks en drugs verwacht, zal die bij Club Flo niet vinden. Windey gaat liever dolfijndil­do’s in snoepjeskl­euren maken om haar punt te verduideli­jken: namelijk dat we allemaal dringend open over seks en drugs moeten praten.

Voor een seksprogra­mma zit er opvallend weinig naakt in

 ?? © ?? Flo Windey trekt met Lize Feryn naar een fetisjcafé in Antwerpen. dpg
© Flo Windey trekt met Lize Feryn naar een fetisjcafé in Antwerpen. dpg
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium