De Standaard

Complotthe­orie

- Dalilla Hermans

Wanneer ik ’s avonds de drinkfless­en van de kinderen probeer schoon te maken, moet ik bij twee van de drie naar mijn man lopen. Hij brengt hen ’s ochtends naar school en maakt dus hun boekentass­en klaar. Ik verdenk hem ervan de doppen opzettelij­k absurd hard vast te draaien. Als hij zonder woorden maar met een, in mijn verbeeldin­g zelfvoldan­e, glimlach moeiteloos de dop losschroef­t, weet ik het zeker: hij doet het expres.

Niet veel later heb ik hetzelfde probleem met een pot confituur, maar ik zeg niets. Met al mijn kracht zet ik me aan de onmogelijk­e opdracht. Zuchtend, puffend, knarsetand­end. Zonder woorden neemt hij de pot uit mijn handen, in een wip is het deksel los. Ook confituurf­abrikanten zitten dus mee in het complot!

De volgende ochtend neem ik voor het eerst in weken een trein. In de krantenwin­kel koop ik snel een busje ontsmettin­gsgel. Dat blijkt een kinderslot te hebben. De hele treinrit probeer ik het rotding te openen. In Brussel aangekomen loop ik gefrustree­rd een krantenwin­kel van dezelfde keten binnen en vraag de man achter de kassa om hulp. Een seconde later is het flesje open. Beteuterd moet ik vaststelle­n dat het misschien gewoon aan mij ligt. Tenzij ook handgelpro­ducenten deel uitmaken van het complot, natuurlijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium