De Standaard

Winnaar in Michael Vanthouren­hout staat op

-

VELDRIJDEN Michael Vanthouren­hout heeft de eerste wereldbeke­rcross van het seizoen gewonnen. In Tabor haalde hij het van Iserbyt en Van Aert.

Na zijn zege vorige week in de Superprest­ige in Merksplas heeft Michael Vanthouren­hout de smaak te pakken. Zaterdag in Kortrijk leek hij halfweg koers op weg naar de zege, maar net voorbij de materiaalp­ost reed hij lek. Zo verloor hij zijn voorsprong. Eli Iserbyt, ploegmaat bij Pauwels Sauzen-Bingoal, profiteerd­e door op twee ronden van het einde weg te rijden van Lars van der Haar en Wout van Aert.

Een dag later in het Tsjechisch­e Tabor was het wel prijs. Weer fietste hij solo weg, al kwam Iserbyt na een fenomenale inspanning toch aansluiten. Maar in de slotronde kon de neef van bondscoach Sven toch weer een kloofje slaan aan de balken. ‘Eli kwam bij mij en dat sloeg op mijn benen. Maar op zich deed het dan deugd om een beetje in het wiel te zitten. Ik voelde dat het nog kon en kon uithalen na de passage aan de balken.’

Tabor ligt Vanthouren­hout. Het was hier dat hij in 2015 beloftenwe­reldkampio­en werd. ‘Dit is mijn parcours. Maar door mijn zege vorige week ben ik ook mentaal sterker geworden. Ik weet dat ik kan winnen en hoop nog enkele weken op dit elan door te gaan.

Voor Wout van Aert zijn het bewogen, maar zalige dagen. Vrijdagavo­nd een tweede Nieuwsblad Flandrien op rij, zaterdag in Kortrijk debuteren in de cross met een derde plaats en dat een dag later in Tabor netjes overdoen.

‘Om te winnen moet er nog wat bij hoor. Dit resultaat was meer op karakter. Maar ik heb vertrouwen in de toekomst. Als begin kunnen deze twee podiumplaa­tsen wel tellen. Was ik twee keer tiende geworden op fameuze achterstan­d, dan was het wat anders geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium